Suroviny
- cuketa 1 ks
- mrkev 2 ks
- tvrdý sýr (např. čedar nebo gouda) 150 g
- vejce 2 ks
- strouhanka 1 hrst
- bylinky (čerstvé, např. hladkolistá petržel, pažitka, medvědí česnek...)
- zakysaná smetana 1 kelímek
- česnek 1 stroužek
- polníček
- ředkvičky
- hranolky (mražené hranolky McCain Crispers) 1 balení
- olej (na smažení)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Cuketu nahrubo nastrouhejte, zlehka osolte a nechte 20 minut „vypotit“. Potom vymačkejte všechnu vodu, kterou cuketa pustila. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, sýr na kostičky, vejce, nasekané bylinky, pepř a sůl podle chuti a podle hustoty strouhanku. Tvarujte tenké placky a smažte na pánvi z obou stran dozlatova.
- Mezitím připravte hranolky McCain Crispers podle návodu na obalu.
- Podávejte se salátkem z polníčku a ředkviček, přidejte též jednoduchý dip ze zakysané smetany, prolisovaného česneku, soli a pepře.
Vyzkoušejte také jednoduché cuketové placky s jogurtovým dipem podle videoreceptu
Kompletní recept najdete