Někdo miluje maliny, pro jiné jsou typickým znakem léta ostružiny! Ty ale dozrávají především koncem léta, takže si na ně člověk musí počkat o něco déle. Důležité ale je, že to stojí opravdu za to! Chuť a vůně ostružiny je totiž nenahraditelná.
Lahůdky pozdního léta. Vyzkoušejte recepty z voňavých ostružin
Co si připravit z ostružin? Koláč je jasná volba. Můžete vsadit na kombinaci s tvarohem a drobenkou, kterou jistě všichni dobře znají v mnoha variacích. Skvěle chutná i s mandlemi nebo s jablky a zázvorem. Vůbec se nemusíte bát trochu experimentovat!
Toto drobné ovoce můžete přidat i do receptů z ryb. Třeba s uzeným pstruhem je opravdu famózní, skvělý tip na nevšední předkrm, kterým oslníte každého milovníka moderní gastronomie.
Letošní srpen je sice trochu divoký a déšť i chladné počasí nás občas překvapí, nicméně na zmrzku a nanuk je čas vhodná chvíle. Proto si můžete připravit své vlastní a doplnit zásoby na osvěžující mlsání. Navíc to vypadá, že se počasí ještě umoudří!
Další tip na recept, kdy se ostružiny podávají s masem. Tentokrát jde o perličku, která je velká asi jako střední kuře a vyznačuje se bohatou chutí zvěřiny. Výraznější chuť ostružin tak zvládne naprosto bez problému!
Co by to bylo za výběr receptů, kdyby v nich nebyla zařazena bábovka nebo třeba sladká roládička. U nás na webu najdete obojí, tak se pusťte do příprav!
Trochu nevšední tip! Podávejte k odpolední kávě nepečený tvarohový dort, ve kterém narazíte na ostružiny v podobě bonbonů! Pastva nejen pro oči.
Nebo pokud chcete, můžete takový dort polít ostružinovou omáčkou!
Pomalu se blížíme do finále a máme tu recepty na skleničky nebo mističky. Může to být dezert, smoothie nebo třeba džem či likér, zkrátka to, na co máte zrovna chuť. Zužitkujte dary léta do poslední bobule a připravte si zásoby na zimu.
A jako poslední tu máme kefírové lívance s ostružinovým máslem – naprostý favorit pro nedělní brunch! S takovým receptem snadno ozvláštníme už dobře známé menu.
Zdroj: autorský text
redaktorka FTV Prima