Perlička s ostružinami
Zdroj: Britské dobrodružství Jamese Martina
Perlička s ostružinami
Zdroj:
Britské dobrodružství Jamese Martina
Perlička je velká asi jako střední kuře a vyznačuje se bohatou chutí zvěřiny. Obstojí tak i vedle výrazných surovin, jako jsou ostružiny, černý rybíz, rakytník nebo houby. Vyberte jí doprovod podle toho, co najdete v lese nebo na zahradě. Vždy ji protkněte slaninou, aby nebyla vysušená. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, perličkou překvapíte všechny u stolu.
4 porce
60 minut
anglická
Postup přípravy
-
Perličku naporcujte na osm dílů podobně jako kuře. Slaninu nakrájejte na nudličky. Velký kastrol rozehřejte na středním stupni. Vsypte do něj slaninu a opečte ji dokřupava.
-
Do talíře vsypte mouku, osolte ji, opepřete a obalte v ní kousky perličky. Přebytečnou mouku oklepejte a vkládejte postupně kousky perličky do vypečeného tuku a opékejte je dozlatohněda. Vyjměte na talíř.
-
Mezitím oloupejte mrkev a šalotku a nakrájejte je nadrobno. Pórek pečlivě promyjte a nakrájejte na tenké plátky. Vsypte je do prázdného kastrolu po perličce, krátce orestujte, až se zelenina rozvoní, vraťte zpět perličku a zalijte vývarem. Přiklopte, zahřívejte k varu, ztlumte a zvolna duste 20–25 minut doměkka.
-
Vmíchejte smetanu a med, osolte, opepřete a rozdělte na talíře. Estragon nasekejte nahrubo, posypte perličku a doplňte ji ostružinami.
Perlička s ostružinami
Zdroj: Britské dobrodružství Jamese Martina
Perlička s ostružinami
Zdroj:
Britské dobrodružství Jamese Martina
Další zajímavé recepty z britské kuchyně najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: