návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Perlička s ostružinami

Hodnoceno: 6x
4 porce
do 1 hodiny
Perlička s ostružinami
Autor: Britské dobrodružství Jamese Martina Perlička s ostružinami
Perlička je velká asi jako střední kuře a vyznačuje se bohatou chutí zvěřiny. Obstojí tak i vedle výrazných surovin, jako jsou ostružiny, černý rybíz, rakytník nebo houby. Vyberte jí doprovod podle toho, co najdete v lese nebo na zahradě. Vždy ji protkněte slaninou, aby nebyla vysušená. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, perličkou překvapíte všechny u stolu.

Postup

  1. Perličku naporcujte na osm dílů podobně jako kuře. Slaninu nakrájejte na nudličky. Velký kastrol rozehřejte na středním stupni. Vsypte do něj slaninu a opečte ji dokřupava. 
  2. Do talíře vsypte mouku, osolte ji, opepřete a obalte v ní kousky perličky. Přebytečnou mouku oklepejte a vkládejte postupně kousky perličky do vypečeného tuku a opékejte je dozlatohněda. Vyjměte na talíř. 
  3. Mezitím oloupejte mrkev a šalotku a nakrájejte je nadrobno. Pórek pečlivě promyjte a nakrájejte na tenké plátky. Vsypte je do prázdného kastrolu po perličce, krátce orestujte, až se zelenina rozvoní, vraťte zpět perličku a zalijte vývarem. Přiklopte, zahřívejte k varu, ztlumte a zvolna duste 20–25 minut doměkka. 
  4. Vmíchejte smetanu a med, osolte, opepřete a rozdělte na talíře. Estragon nasekejte nahrubo, posypte perličku a doplňte ji ostružinami. 
Perlička s ostružinami
Autor: Britské dobrodružství Jamese Martina Perlička s ostružinami

Další zajímavé recepty z britské kuchyně najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: 

Podzimní číslo Prima FRESH 2019

Vychutnejte si podzim plný zážitků s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Britské dobrodružství Jamese Martina
James Martin

Šéfkuchaře a milovníka cestování Jamese Martina možná znáte z jeho televizního pořadu, ve kterém objevuje krásné kouty a lokální dobroty, z kterých vaří originální jídla. Svou roadmovie po Velké Británii vtěsnal do knihy, takže se s ním vydejte na zajímavá místa, do špičkových restaurací, za místními farmáři a na barevné trhy, navštivte britské šéfkuchaře a jeho přátel… Zkrátka vše, co stojí v Anglii za ochutnání. James Martin v knize představuje 80 receptů často z důvěrně známých surovin. Možná že s Brity máme společné víc než jen hrdinné piloty z druhé světové války. 
Vydalo nakladatelství Slovart
Související témata: perlička , ostružiny , Hlavní jídla , Anglická kuchyně