Najděte si recept
Na co máte chuť?

S Klárou v kuchyni: Kefírové lívance s ostružinovým máslem
Máslo smíchané s čerstvým ovocem je velmi chutná a zdravější varianta, než si na cokoli namazat máslo a džem. Můžete směle experimentovat s příchutěmi, já měla štěstí na krásné šumavské ostružiny, ale můžete využít i maliny, borůvky, rybíz nebo jahody. Množství medu přizpůsobte vlastní chuti a sladkosti použitého ovoce.
Suroviny (4 porce)
Ostružinové máslo:
- čerstvé ostružiny 1/2 hrnku
- změklé máslo 125 g
- Med 1 lžíce
Lívance:
- kefír 500 ml
- Vejce 2 ks
- cukr krupice 2 lžíce
- větší špetka soli
- větší špetka sody
- polohrubá mouka 1 a 1/2 hrnku
- kvalitní rostlinný olej na smažení
Postup
- Nejprve si připravte máslo. V misce rozmačkejte vidličkou ovoce na co nejjemnější kaši. Vmíchejte med a rozměklé máslo. Směs přendejte do mističky a nechte v lednici vychladit.
- Všechny přísady na lívance smíchejte ve velké míse metlou, aby v těstě nezůstaly hrudky. Na nízké pánvi rozehřejte olej a postupně smažte lívance. Nechte je odstát na papírové utěrce, aby se zbavily přebytečného tuku, a podávejte s ostružinovým máslem.
Kefírové lívance s ostružinovým máslem. Foto: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni
Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!
Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...
Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))