Ostružinovo-hruškový džem s ořechy
Zdroj: archiv Labeta
Ostružinovo-hruškový džem s ořechy
Zdroj:
archiv Labeta
Zásoby poctivých džemů se hodí během celého roku. Každý má svou oblíbenou kombinaci, ale někdy je třeba vyzkoušet něco nového. Napadlo by vás spojit ostružiny, hrušky a vlašské ořechy? Nebudete litovat!
Postup přípravy
-
Ovoce omyjte, hrušky oloupejte a zbavte jádřinců.
-
Podlijte trochou vody a duste doměkka. Délka varu se bude lišit na základě odrůdy ovoce.
-
K měkkým hruškám přidejte rozmačkané ostružiny, želírovací cukr a vařte, dokud směs nezhoustne.
-
Do hrnce s hotovým džemem vmíchejte najemno nasekané ořechy a citronovou šťávu.
-
Džem plňte do čistých sklenic, zavíčkujte, obraťte dnem vzhůru a nechte zchladnout při pokojové teplotě.
Ostružinovo-hruškový džem s ořechy 1
Zdroj: archiv Labeta
Ostružinovo-hruškový džem s ořechy 1
Zdroj:
archiv Labeta