Ostružinovo-hruškový džem s ořechy

Moje hodnocení
4x

Zásoby poctivých džemů se hodí během celého roku. Každý má svou oblíbenou kombinaci, ale někdy je třeba vyzkoušet něco nového. Napadlo by vás spojit ostružiny, hrušky a vlašské ořechy? Nebudete litovat!

1 porce
60 minut

Suroviny

  • ostružiny 500 g
  • hrušky 500 g
  • želírovací cukr 2 : 1 (např. Labeta) 2 balení
  • hrst vlašských ořechů
  • citronová šťáva 5 lžic

Postup přípravy

  1. Ovoce omyjte, hrušky oloupejte a zbavte jádřinců.
  2. Podlijte trochou vody a duste doměkka. Délka varu se bude lišit na základě odrůdy ovoce.
  3. K měkkým hruškám přidejte rozmačkané ostružiny, želírovací cukr a vařte, dokud směs nezhoustne.
  4. Do hrnce s hotovým džemem vmíchejte najemno nasekané ořechy a citronovou šťávu.
  5. Džem plňte do čistých sklenic, zavíčkujte, obraťte dnem vzhůru a nechte zchladnout při pokojové teplotě.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty