Najděte si recept
Na co máte chuť?

Ostružinovo-hruškový džem s ořechy
Zásoby poctivých džemů se hodí během celého roku. Každý má svou oblíbenou kombinaci, ale někdy je třeba vyzkoušet něco nového. Napadlo by vás spojit ostružiny, hrušky a vlašské ořechy? Nebudete litovat!
Suroviny
- ostružiny 500 g
- hrušky 500 g
- želírovací cukr 2 : 1 (např. Labeta) 2 balení
- hrst vlašských ořechů
- citronová šťáva 5 lžic
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ovoce omyjte, hrušky oloupejte a zbavte jádřinců.
- Podlijte trochou vody a duste doměkka. Délka varu se bude lišit na základě odrůdy ovoce.
- K měkkým hruškám přidejte rozmačkané ostružiny, želírovací cukr a vařte, dokud směs nezhoustne.
- Do hrnce s hotovým džemem vmíchejte najemno nasekané ořechy a citronovou šťávu.
- Džem plňte do čistých sklenic, zavíčkujte, obraťte dnem vzhůru a nechte zchladnout při pokojové teplotě.