Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Ostružinovo-malinový likér

4 lahvičky po 250 ml porce
do 10 minut
Ostružinovo-malinový likér
Ostružinovo-malinový likér Autor: Likéry od jara do zimy
Ve většině zemí jsou oblíbené likéry z tamních sezonních plodin. Sladká tečka s chutí lesního ovoce může sloužit jako netradiční dezert pro dospělé po dobrém obědě. Domácí likér může sloužit i jako vděčný jedlý dárek.
Reklama

Článek

Špaldový koláč s příchutí čaje Matcha Foto:

Vychutnejte si léto s nejlepšími recepty z ostružin

Ostružiny jsou znamením vrcholného léta. Krásné a velmi efektní plody jsou ozdobou každého dezertu, jejich mírně nakyslá chuť skvěle vyváží sladkost koláčů a můžete z nich...

Suroviny (4 lahvičky po 250 ml porce)

Reklama

Postup

  1. Maliny a ostružiny přeberte, omyjte, osušte a najemno rozdrťte vidličkou. Potom je propasírujte jemným sítem.
  2. Vzniklou šťávu smíchejte s cukrem a dejte do čisté sklenice s klipem.
  3. Přilijte vodku, sklenici uzavřete a silně protřepte.
  4. Nechte 3 týdny vyluhovat na tmavém místě. Občas protřepte.
  5. Naloženou směs přefiltrujte přes jemnou bavlněnou látku. Likér napňte do čistých lahviček a uložte na tmavém a chladném místě.
Reklama

Likéry od jara do zimy Foto: Likéry od jara do zimy z našich zahrad, luk a lesů

Susanne Oettleová 

Kniha seznamuje s nejušlechtilejšími vůněmi a chutěmi domácích likérů z ovoce, bylinek a koření. Zkušená bylinkářka Susanne Oettleová ukazuje, jak si sami můžeme jednoduše vykouzlit svůj vlastní likér ze surovin, které se nacházejí kolem nás, ve všech ročních obdobích.

Představuje téměř 50 tradičních rodinných i nově vyladěných receptur na klasické i nevšední likéry, od bezového přes jedlový a ostružinový až po likéry z pečených jablek či lískových oříšků. Dává i cenné rady týkající se výběru plodů a bylinek, správného nakládání do různých druhů alkoholu a přiměřené doby a místa zrání. Především ale učí, jak si vychutnat lahodné nápoje všemi smysly, a nabízí jedinečnou inspiraci pro vlastnoruční výrobu přírodních likérů v domácí kvalitě, bez přidaných látek či konzervantů.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama