Najděte si recept
Na co máte chuť?

Ostružinovo-malinový likér
Článek
Vychutnejte si léto s nejlepšími recepty z ostružin
Postup
- Maliny a ostružiny přeberte, omyjte, osušte a najemno rozdrťte vidličkou. Potom je propasírujte jemným sítem.
- Vzniklou šťávu smíchejte s cukrem a dejte do čisté sklenice s klipem.
- Přilijte vodku, sklenici uzavřete a silně protřepte.
- Nechte 3 týdny vyluhovat na tmavém místě. Občas protřepte.
- Naloženou směs přefiltrujte přes jemnou bavlněnou látku. Likér napňte do čistých lahviček a uložte na tmavém a chladném místě.
Likéry od jara do zimy z našich zahrad, luk a lesů
Susanne Oettleová
Kniha seznamuje s nejušlechtilejšími vůněmi a chutěmi domácích likérů z ovoce, bylinek a koření. Zkušená bylinkářka Susanne Oettleová ukazuje, jak si sami můžeme jednoduše vykouzlit svůj vlastní likér ze surovin, které se nacházejí kolem nás, ve všech ročních obdobích.
Představuje téměř 50 tradičních rodinných i nově vyladěných receptur na klasické i nevšední likéry, od bezového přes jedlový a ostružinový až po likéry z pečených jablek či lískových oříšků. Dává i cenné rady týkající se výběru plodů a bylinek, správného nakládání do různých druhů alkoholu a přiměřené doby a místa zrání. Především ale učí, jak si vychutnat lahodné nápoje všemi smysly, a nabízí jedinečnou inspiraci pro vlastnoruční výrobu přírodních likérů v domácí kvalitě, bez přidaných látek či konzervantů.