Suroviny
- ostružiny 500 g
- maliny 100 g
- Cukr 375 g
- Vodka 1 litr
Článek
Vychutnejte si léto s nejlepšími recepty z ostružin
Ostružiny jsou znamením vrcholného léta. Krásné a velmi efektní plody jsou ozdobou každého dezertu, jejich mírně nakyslá chuť skvěle vyváží sladkost koláčů a můžete z nich...
Postup přípravy
- Maliny a ostružiny přeberte, omyjte, osušte a najemno rozdrťte vidličkou. Potom je propasírujte jemným sítem.
- Vzniklou šťávu smíchejte s cukrem a dejte do čisté sklenice s klipem.
- Přilijte vodku, sklenici uzavřete a silně protřepte.
- Nechte 3 týdny vyluhovat na tmavém místě. Občas protřepte.
- Naloženou směs přefiltrujte přes jemnou bavlněnou látku. Likér napňte do čistých lahviček a uložte na tmavém a chladném místě.