Kuřecí maso je celosvětově velmi oblíbené a ani u nás tomu není jinak. Pečené kuře je oblíbená nedělní klasika, ale pro svou jednoduchou přípravu je často řešením rodinných večeří i přes týden.
10x pečené kuře – nejlepší recepty na jednom místě
Kuřecí maso je vděčné. Je cenově dostupné, jeho příprava je jednoduchá a také rychlá. A protože je chuťově jemné, je oblíbené i u dětí. A tahle láska pak většinou trvá celý život. Také vzpomínáte na dozlatova vypečené kuře s nádivkou od babičky?
Dnes pro vás vybíráme recepty na kuře pečené v celku. Základem je kvalitní maso – kuře, které běhalo na dvorku nebo u farmáře v travnatém výběhu, má prostě lepší chuť a struktura masa je také rozdílná od masa z velkochovu.
Aby maso zůstalo šťavnaté, můžete ho péct částečně přikryté a až na závěr odkrýt a dopéct kůrčičku dokřupava. Oblíbené je kuře s nádivkou, které nemusíte péct jen na Velikonoce. A pokud chcete více opečené kůžičky, kuře pečte tzv. na motýlka.
Připravte výborné pečené kuře podle našich receptů: