Kuřecí maso je celosvětově velmi oblíbené a ani u nás tomu není jinak. Pečené kuře je oblíbená nedělní klasika, ale pro svou jednoduchou přípravu je často řešením rodinných večeří i přes týden.

Kuřecí maso je celosvětově velmi oblíbené a ani u nás tomu není jinak. Pečené kuře je oblíbená nedělní klasika, ale pro svou jednoduchou přípravu je často řešením rodinných večeří i přes týden.
Kuřecí maso je vděčné. Je cenově dostupné, jeho příprava je jednoduchá a také rychlá. A protože je chuťově jemné, je oblíbené i u dětí. A tahle láska pak většinou trvá celý život. Také vzpomínáte na dozlatova vypečené kuře s nádivkou od babičky?
Dnes pro vás vybíráme recepty na kuře pečené v celku. Základem je kvalitní maso – kuře, které běhalo na dvorku nebo u farmáře v travnatém výběhu, má prostě lepší chuť a struktura masa je také rozdílná od masa z velkochovu.
Aby maso zůstalo šťavnaté, můžete ho péct částečně přikryté a až na závěr odkrýt a dopéct kůrčičku dokřupava. Oblíbené je kuře s nádivkou, které nemusíte péct jen na Velikonoce. A pokud chcete více opečené kůžičky, kuře pečte tzv. na motýlka.
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
prima-cnn-news
prima-zeny
prima-zoom
prima-fresh
prima-cool
playboy
lajk
prima-living