Jíme zdravě v pohybu

Jíme zdravě: Čočková tikka masala s rýží

Moje hodnocení
1x

Vegetariánská variace na oblíbený indický pokrm, který je však mnohem víc doma ve Velké Británii. A tak vlastně vůbec nevadí, že kuře tentokrát nahrazuje červená čočka a batát. Spojení s hřejivým kořením jim velmi svědčí a u vás doma zažene chmury i únavu z tréninku.

6 porcí
90 minut
562 kcal
indická

Suroviny

Postup přípravy

  1. Mrkev a batát oloupejte a nakrájejte zhruba na 1cm kostičky, rajčata nakrájejte nahrubo. Cibuli oloupejte a nakrájejte na malé kousky, česnek oloupejte a prolisujte. Vše dejte do většího hrnce a zalijte polovinou vody.
  2. Přidejte čočku, koření a konzervovaná rajčata a za stálého míchání zahřívejte k varu. Snižte teplotu na střední a vařte pod pokličkou zhruba 20 až 25 minut, až čočka změkne a směs zhoustne.
  3. Mezitím uvařte rýži. Propláchněte ji, vsypte do hrnce, zalijte zbylou vodou, osolte a vařte na mírném stupni pod pokličkou zhruba 25 minut doměkka.
  4. Do zeleninové směsi s měkkou čočkou přilijte rýžovou smetanu, osolte, opepřete a promíchejte. Snižte teplotu a povařte 5 až 10 minut.
  5. Koriandr nasekejte nadrobno. Čočkovou tikka masalu podávejte s rýží posypanou koriandrem.

Velký výběr nových zdravých receptů najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH

Vyzkoušejte také výtečnou polévku z červené čočky s rajčaty podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jíme zdravě v pohybu

Libor Vítek Jíme zdravě v pohybu

Chcete mít po obědě energie na rozdávání? Lákají vás snídaně, které vás zasytí a dodají vám sílu na celý den? Hledáte nové recepty, díky kterým zdoláte každou pracovní, rodičovskou i sportovní výzvu? Pak vás nová kuchařka zkušeného tria Jíme zdravě nadchne. Ke spolupráci si přizvali předního českého odborníka na výživu profesora Libora Vítka, který se stará také o elitní sportovce, a společně napsali 80 receptů na snadná, rychlá, zdravá a chutná jídla na celý den. V úvodu se dočtete o fungování těla a propojení správné stravy a výkonu a získáte spoustu praktických tipů, jak si sestavit vlastní jídelníček a co jíst a proč. S tímto návodem vás už nic nezastaví na vaší cestě ke splněným snům.

www.jimezdrave.cz


Přečtěte si také

Recepty