Pečené kuře na skořicovém másle

Moje hodnocení
9x

Tradiční kuře, které si můžete ozvláštnit chutí skořice. Nevěříte? Takto připravené prý moc chutná dětem, takže si jistě získá fanoušky i mezi dospěláky. Jdete do toho? :)

4 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Předehřejte si troubu na 195 °C. Kuře nemyjte, pouze ho důkladně osušte zvenku i zevnitř papírovou utěrkou.
  2. V mixéru připravte skořicové máslo. A to tak, že rozmixujte dohladka 80 g másla spolu s ½ lžičkou skořice, 3 stroužky utřeného česneku, šťávou z 1 citrónu, ¼ lžičkou soli a větší špetkou pepře.
  3. Kuře otočte směrem nohama k nám a rukama uvolněte kůži na prsou. Rovnoměrně rozetřete většinu máslového mixu pod kůži na prsou a na stehnech. Zbytek másla rozetřete navrchu. Nožky svažte kuchyňským provázkem.
  4. Kuře ještě pokapejte šťávou z ½ citrónu, osolte zvenku i zevnitř cca 1 lžičkou soli a opepřete.
  5. Dejte kuře do malého pekáčku (nepřilnavý povrch) prsíčky dolů. Není třeba podlévat. Cca po 35 minutách kuře obraťte, pozor aby se nepotrhala kůže. Pečte dalších cca 40 min. Během té doby potřete 1–2 krát výpekem.
  6. Že už je kuře hotové poznáte tak, že do něj zajedete nožem a vytéká čistá šťáva.
  7. Vyndejte z trouby a nechte 10 min odpočinout.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

P&G Foodies

P&G Foodies P&G Foodies

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.


Přečtěte si také

Recepty