Suroviny
- celé kuře (1,4 kg) 1 ks
- máslo 80 g
- česnek, rozdrcený 3 stroužky
- šťáva z 1 a 1/2 citrónu
- skořice 1/2 lžičky
- sůl 1 a 1/4 lžičky
- pepř
Postup přípravy
- Předehřejte si troubu na 195 °C. Kuře nemyjte, pouze ho důkladně osušte zvenku i zevnitř papírovou utěrkou.
- V mixéru připravte skořicové máslo. A to tak, že rozmixujte dohladka 80 g másla spolu s ½ lžičkou skořice, 3 stroužky utřeného česneku, šťávou z 1 citrónu, ¼ lžičkou soli a větší špetkou pepře.
- Kuře otočte směrem nohama k nám a rukama uvolněte kůži na prsou. Rovnoměrně rozetřete většinu máslového mixu pod kůži na prsou a na stehnech. Zbytek másla rozetřete navrchu. Nožky svažte kuchyňským provázkem.
- Kuře ještě pokapejte šťávou z ½ citrónu, osolte zvenku i zevnitř cca 1 lžičkou soli a opepřete.
- Dejte kuře do malého pekáčku (nepřilnavý povrch) prsíčky dolů. Není třeba podlévat. Cca po 35 minutách kuře obraťte, pozor aby se nepotrhala kůže. Pečte dalších cca 40 min. Během té doby potřete 1–2 krát výpekem.
- Že už je kuře hotové poznáte tak, že do něj zajedete nožem a vytéká čistá šťáva.
- Vyndejte z trouby a nechte 10 min odpočinout.
Pečené kuře na skořicovém másle 2 Zdroj: P&G Foodies