Pečené kuře s dýní a fenyklem
Zdroj: kuchařka Dokonalá dýně
Pečené kuře s dýní a fenyklem
Zdroj:
kuchařka Dokonalá dýně
Postup přípravy
-
V hmoždíři podrťte semena fenyklu najemno. Česnek prolisujte a rozetřete se semínky fenyklu, mletou paprikou, solí a pepřem na pastu. Promíchejte ji důkladně se změklým máslem.
-
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 160 °C. Kuře omyjte zvenku i zevnitř studenou vodou, osušte papírovou utěrkou a opatrně uvolněte kůži na prsou. Vetřete do ní fenyklové máslo a zbylým potřete celé kuře.
-
Pomeranč omyjte horkou vodou, nakrájejte na plátky a naplňte jimi kuře. Přidejte rozmarýn a kuře položte do pekáčku. Zlehka ho podlijte vodou a pečte v předehřáté troubě zhruba 70–90 minut dozlatova. Občas ho podlijte vypečenou šťávou.
-
Mezitím dýni rozkrojte, odstraňte semena, oloupejte slupku a dužinu nakrájejte na kousky velikosti sousta. Fenykl rozkrojte na poloviny, odstraňte košťál a nakrájejte ho na plátky. Když už kuře zlátne a je skoro měkké, zhruba po 60–80 minutách pečení, vsypte k němu dýni s fenyklem a podlijte vínem. Pečte 10–15 minut doměkka.
-
Upečené kuře vyjměte, nechte 10 minut odpočinout, rozdělte na porce a podávejte se zeleninou přelité výpekem. Podávejte s chlebem nebo dušenou rýží.
Pečené kuře s dýní a fenyklem
Zdroj: kuchařka Dokonalá dýně
Pečené kuře s dýní a fenyklem
Zdroj:
kuchařka Dokonalá dýně