Zdeněk Pohlreich

Pečené kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

Moje hodnocení
24x

Pečené kuře s nádivkou je nejoblíbenější jídlo dětství, které si Zdeněk Pohlreich rád připraví i dnes. A ruku na srdce, kdo by ho nemiloval?

4 porce
10 minut

Postup přípravy

  1. Do mléka rozklepněte 3 žloutky, přidejte špetku muškátového oříšku a toastový chleba nakrájený na kostičky. Přidejte nakrájenou slaninu, petrželku, opepřete, osolte a vše promíchejte.
  2. Do bílků přidejte špetku soli a vyšlehejte sníh. Po částech ho přidejte do směsi na nádivku a znovu promíchejte.
  3. Kuře nasolte ze všech stran a naplňte ho nádivkou. Pomocí špejle kuře uzavřete, aby nádivka nevytekla.
  4. Dno pekáčku poklaďte nahrubo nakrájenou cibulí, přidejte kousek másla a pak vložte kuře zády nahoru. Vše podlijte trochou vody.
  5. Ze zbytku nádivky udělejte koule a přidejte do pekáče. Pekáč vložte na plech a dejte do trouby. Pečte asi hodinu a v průběhu podlívejte vypečenou šťávou. Na posledních 20 minut kuře otočte.
  6. Hotové kuře dejte odležet na talíř a přikryjte alobalem. Vypečenou šťávu sceďte a nechte svařit na pánvi. Přidejte trochu hladké mouky a promíchejte. Pak zalijte studeným vývarem a nechte 20 minut povařit. Podle potřeby dosolte a potom přeceďte.
  7. Kuře naporcujte a nandejte na talíř spolu s nádivkou. Podávejte s omáčkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty