Kuře se zázvorem, jarními cibulkami a aromatickým vývarem z pomalého hrnce
Zdroj: Zdravá jídla z pomalého hrnce
Kuře se zázvorem, jarními cibulkami a aromatickým vývarem z pomalého hrnce
Zdroj:
Zdravá jídla z pomalého hrnce
Vývarem buď toto chajnanské kuře přelijte, nebo ho nalijte vedle kuřete. Aby se chutě v chilli omáčce krásně spojily, připravte ji hned, jak se bude kuře vařit.
4 porce
120 minut
asijská
Postup přípravy
-
V POMALÉM HRNCI: Jarní cibulku, zázvor a česnek rozmixujte nahrubo v kuchyňském robotu, poté dejte čtvrtinu do pomalého hrnce a další čtvrtinou naplňte kuře. Kuře vložte prsní stranou nahoru do pomalého hrnce a polovinu sójové omáčky a polovinu čínského vína vlijte do kuřete.
-
Do mísy dejte zbytek sójové omáčky a čínského vína, 2 lžičky cukru, lžičku soli a 2,75 l vody a šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Směs nalijte do pomalého hrnce a vařte 6 hodin na nízkém stupni. Vypněte pomalý hrnec a nechte 30 minut odstát.
-
Na chilli omáčku přidejte do kuchyňského robota chilli papričky, limetkovou šťávu, sezamový olej, 2 lžíce vody a trochu soli. Rozmixujte dohladka a dejte stranou.
-
Vyndejte kuře z pomalého hrnce a udržujte ho teplé. Vývar přeceďte přes jemné síto do hrnce a přiveďte k varu.
-
Kuře podávejte s vývarem, rýží, kecap manis, plátky okurky a chilli omáčkou.
-
NA SPORÁKU: Jarní cibulku, zázvor a česnek rozmixujte nahrubo v kuchyňském robotu, poté dejte čtvrtinu do velkého hrnce. Kuře vložte prsní stranou dolů do hrnce a naplňte ho čtvrtinou směsi s cibulkou, polovinou sójové omáčky a polovinou čínského vína.
-
Do mísy dejte zbytek sójové omáčky a čínského vína, 2 lžičky cukru, lžičku soli a 2,75 l vody a šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Směs nalijte do hrnce. Vařte 30 minut na velmi nízké teplotě, poté kuře obraťte, částečně zakryjte pokličkou a vařte 45 minut. Nenechte vývar, aby se začal vařit nebo mírně vařit. Kuře opět obraťte, dejte hrnec stranou, přiklopte pokličkou a nechte 30 minut odstát.
-
Na chilli omáčku přidejte do kuchyňského robota chilli papričky, limetkovou šťávu, sezamový olej, 2 lžíce vody a trochu soli. Rozmixujte dohladka a dejte stranou.
-
Vyndejte kuře z hrnce a udržujte ho teplé. Vývar přeceďte přes jemné síto do druhého hrnce a přiveďte k varu.
-
Kuře podávejte s vývarem, rýží, kecap manis, plátky okurky a chilli omáčkou.
Kuře se zázvorem, jarními cibulkami a aromatickým vývarem z pomalého hrnce
Zdroj: Zdravá jídla z pomalého hrnce
Kuře se zázvorem, jarními cibulkami a aromatickým vývarem z pomalého hrnce
Zdroj:
Zdravá jídla z pomalého hrnce