Najděte si recept
Na co máte chuť?

Perské trhané kuře z pomalého hrnce
Jídla z pomalého hrnce jsou perfektní volbou! Jsou velmi rychlá na prvotní přípravu, stačí totiž, když vše nandáte do hrnce, nastavíte a můžete jít. Zkrátka sen! :)
nad 2 hodiny
Suroviny
- kuřecí prsa 3 ks (cca 600 g)
- střední cibule 1 ks
- olej 1 lžíce
- kuřecí vývar 450 ml
- kari 1 lžíce
- skořice 1 lžička
- rajský protlak 3 lžíce
- sůl 1 lžička
- pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Cibuli nakrájejte nadrobno a na oleji ji osmažte dozlatova.
- Vývar nalijte do misky, přidejte kari, skořici, rajský protlak, sůl a pepř a zamíchejte.
- Na dno pomalého hrnce dejte osmaženou cibuli, na ni kuřecí prsa, zalijte směsí vývaru a koření a přikryjte poklicí.
- Vařte na high 4 hodiny nebo na low 6 hodin. Pokud použijete mražené maso, dobu v pomalém hrnci natáhněte o 2 hodiny (takže 6, resp. 8 hodin).
- Podávejte natrhané na menší kousky s rýží, zalité uvařenou omáčkou, případně lze dát do tortill nebo sendvičů ve formě natrhaného masa zalitého menším množstvím omáčky.
- Pokud byste chtěli tento pokrm připravit v troubě, vše vložte do pekáče s víkem a pečte na 120 °C asi 3,5 hodiny.
Pradobroty
Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.
V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.
Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.