Marinovaná kuřecí křidýlka z pomalého hrnce
Zdroj: Největší dobroty z pomalého hrnce
Marinovaná kuřecí křidýlka z pomalého hrnce
Zdroj:
Největší dobroty z pomalého hrnce
Jedno z mála jídel, které milují děti a zvládnou si ho samy připravit. Výroba marinády připomíná míchání lektvarů a netrvá déle než pět minut. V pomalém hrnci odpadne otravné smažení, takže nehrozí popáleniny ani spoušť v kuchyni. Křidýlka jsou příjemně lepivá, lehce nasládlá a příjemně ostrá. Hodí se jako předkrm nebo hlavní chod. Můžete je vyměnit i za kuřecí paličky, pak ale prodlužte dobu vaření.
Postup přípravy
-
Kuřecí křidýlka vložte do většího pomalého hrnce (objem 7 l).
-
Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno nebo prolisujte do misky. Přidejte sójovou omáčku, balzamikový ocet, cukr, med, omáčku Sriracha, zázvor, pepř a sušenou cibuli a dobře promíchejte. Přelijte přes křidýlka a jemně promíchejte. Přiklopte a vařte 2 hodiny na vysoký stupeň nebo 3–4 hodiny na stupeň nízký.
-
V misce promíchejte škrob s vodou a vmíchejte ho ke křidýlkům. Znovu přiklopte a vařte ještě 15 minut na vysoký stupeň, aby omáčka zhoustla.
-
Troubu zapněte na funkci gril a rozehřejte na nejvyšší stupeň. Plech vyložte alobalem nebo pečicím papírem a rozložte na něj kuřecí křidýlka. Grilujte 2–3 minuty, aby marináda zkaramelizovala a lehce se připekla.
-
Kuřecí křidýlka ihned podávejte se zbytkem marinády a posypaná sezamovými semínky.
Marinovaná kuřecí křidýlka z pomalého hrnce
Zdroj: Největší dobroty z pomalého hrnce
Marinovaná kuřecí křidýlka z pomalého hrnce
Zdroj:
Největší dobroty z pomalého hrnce
Další skvělé recepty z pomalého hrnce najdete v aktuálním letním čísle časopisu Prima FRESH: