reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Marinovaná kuřecí křidýlka z pomalého hrnce
Autor: Největší dobroty z pomalého hrnce Marinovaná kuřecí křidýlka z pomalého hrnce

Marinovaná kuřecí křidýlka z pomalého hrnce

Hodnoceno: 5x
Jedno z mála jídel, které milují děti a zvládnou si ho samy připravit. Výroba marinády připomíná míchání lektvarů a netrvá déle než pět minut. V pomalém hrnci odpadne otravné smažení, takže nehrozí popáleniny ani spoušť v kuchyni. Křidýlka jsou příjemně lepivá, lehce nasládlá a příjemně ostrá. Hodí se jako předkrm nebo hlavní chod. Můžete je vyměnit i za kuřecí paličky, pak ale prodlužte dobu vaření.
nad 2 hodiny
6 porcí

reklama

reklama

Suroviny (6 porcí)

Postup

  1. Kuřecí křidýlka vložte do většího pomalého hrnce (objem 7 l). 
  2. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno nebo prolisujte do misky. Přidejte sójovou omáčku, balzamikový ocet, cukr, med, omáčku Sriracha, zázvor, pepř a sušenou cibuli a dobře promíchejte. Přelijte přes křidýlka a jemně promíchejte. Přiklopte a vařte 2 hodiny na vysoký stupeň nebo 3–4 hodiny na stupeň nízký. 
  3. V misce promíchejte škrob s vodou a vmíchejte ho ke křidýlkům. Znovu přiklopte a vařte ještě 15 minut na vysoký stupeň, aby omáčka zhoustla. 
  4. Troubu zapněte na funkci gril a rozehřejte na nejvyšší stupeň. Plech vyložte alobalem nebo pečicím papírem a rozložte na něj kuřecí křidýlka. Grilujte 2–3 minuty, aby marináda zkaramelizovala a lehce se připekla. 
  5. Kuřecí křidýlka ihned podávejte se zbytkem marinády a posypaná sezamovými semínky.
Marinovaná kuřecí křidýlka z pomalého hrnce
Autor: Největší dobroty z pomalého hrnce Marinovaná kuřecí křidýlka z pomalého hrnce

Další skvělé recepty z pomalého hrnce najdete v aktuálním letním čísle časopisu Prima FRESH:

Časopis Prima FRESH léto 2020

Oslavte léto pod širým nebem s čerstvým číslem časopisu Prima FRESH!

reklama

Největší dobroty z pomalého hrnce
Andrea Litzingerová

Vaření v jednom hrnci je staré skoro jako lidstvo samo, pomalé vaření v jednom hrnci či pekáči praktikovaly naši předci na kamnech nebo peci. Teď se trend přípravy šťavnatého vydatného jídla bez zbytečné námahy vrací. Moderní pomalý hrnec však už vypadá úplně jinak, vybrat si můžete z různých značek, velikostí, provedení, s časovačem či bez… Andrea Litzinger vás provede záplavou informací a pomůže vám zvolit pomocníka na míru vašim potřebám, poradí, jak ušetřit čas, peníze i energii při vaření, jak o hrnec správně pečovat a samozřejmě i co v něm vařit – od předkrmů přes polévky, masa, ryby a zeleninu až po přílohy a dezerty. V pomalém hrnci uvaříte zkrátka všechno, ať jste doma ve třech nebo v osmi. 

Vydalo nakladatelství CPress.

Související témata: kuřecí křidýlka , pomalý hrnec , Hlavní jídla