Kuře Calypso s kokosem z pomalého hrnce
Zdroj: Největší dobroty z pomalého hrnce
Kuře Calypso s kokosem z pomalého hrnce
Zdroj:
Největší dobroty z pomalého hrnce
Tradiční pokrm z Dominikánské republiky ochucuje kuřecí maso voňavým kořením, chilli papričkou a česnekem. Pikantní chuť mírní zemité fazole, šťavnatý ananas a nasládlý kokos. Pokud už by na vás byl pražený kokos příliš, posypte maso nasekaným koriandrem. A vzhůru do Karibiku!
4 porce
120 minut
karibská
Postup přípravy
-
Maso nakrájejte na kousky o velikosti sousta, cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky, česnek oloupejte a nakrájejte na plátky, chilli papričky zbavte semínek a nakrájejte na tenké plátky.
-
V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm kousky kuřete ze všech stran dozlatova. Opečené maso přesuňte do pomalého hrnce o objemu 4,5 litru.
-
Do pánve vložte cibuli, česnek a chilli papričky a opékejte 5–8 minut, aby zelenina získala lehce hnědou barvu. Posypte kořením a restujte 2 minuty, promíchávejte. Přilijte vývar a přiveďte k varu.
-
Směs opatrně přelijte do pomalého hrnce. Fazole slijte, propláchněte vodou a přisypte k zelenině. Přiklopte pokličkou a vařte 3 hodiny na vysoký stupeň.
-
Ananas oloupejte a dužinu nakrájejte na větší kousky. Papriku zbavte semínek a nakrájejte nadrobno. Přimíchejte obojí k masu a vařte ještě 45–60 minut, aby bylo kuře měkké.
-
Podávejte kuřecí maso v omáčce posypané kokosovými lupínky.
Kuře Calypso s kokosem z pomalého hrnce
Zdroj: Největší dobroty z pomalého hrnce
Kuře Calypso s kokosem z pomalého hrnce
Zdroj:
Největší dobroty z pomalého hrnce