Losos z pánve s brokolicí se zelenou omáčkou

Moje hodnocení
2x

Jemná chuť této krásné ryby opečením na pánvi obzvlášť vynikne a speciální šmrnc jí dodá jemný podtón ančoviček. Křehká brokolice je nezbytným jarním doplňkem.

4 porce
30 minut

Ryba

Dochucení

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Na dochucení rozetřete nadrobno nasekaný rozmarýn nejlépe v hmoždíři na co nejjemnější pastu, přidejte scezené a překrájené ančovičky a třete dál, až vznikne tmavě zelená hmota. Dochuťte ji citronovou šťávou a zakápněte olivovým olejem, až vznikne hustá omáčka.
  2. Zkontrolujte, jestli v mase lososa nezůstaly drobné kůstky, a pokud ano, vytáhněte je nejlépe pinzetou. Rozehřejte silnostěnnou pánev, která se dá dát do trouby. Filety potřete trochou oleje, osolte je, opepřete a nejprve kůží dolů je asi 2 minuty opékejte na rozehřáté pánvi. Dejte vařit vodu na brokolici.
  3. Filety obraťte a vložte na další 3 až 4 minuty do trouby. Během této doby vařte brokolici ve vroucí osolené vodě asi 3 až 4 minuty.
  4. Uvařenou brokolici promíchejte s trochou pikantní omáčky z rozmarýnu a ančoviček, rozložte na talíře a navrch položte plátek ryby.
PRIMA TIP: Dávejte pozor, abyste rybu nepřepekli. Když oddělíte špičkou nože kousek masa, měl by být losos uvnitř matně růžový. Pokud byste ho opékali déle než několik minut, bude vysušený a drolivý, to by byla škoda!

Vyzkoušejte recept na grilovaného lososa s čočkovým salátem podle Zdeňka Pohlreicha

Další svěží jarní recepty plné zeleně najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty