Losos z pánve s brokolicí se zelenou omáčkou
Zdroj: Marek Kučera
Losos z pánve s brokolicí se zelenou omáčkou
Zdroj:
Marek Kučera
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 200 °C. Na dochucení rozetřete nadrobno nasekaný rozmarýn nejlépe v hmoždíři na co nejjemnější pastu, přidejte scezené a překrájené ančovičky a třete dál, až vznikne tmavě zelená hmota. Dochuťte ji citronovou šťávou a zakápněte olivovým olejem, až vznikne hustá omáčka.
-
Zkontrolujte, jestli v mase lososa nezůstaly drobné kůstky, a pokud ano, vytáhněte je nejlépe pinzetou. Rozehřejte silnostěnnou pánev, která se dá dát do trouby. Filety potřete trochou oleje, osolte je, opepřete a nejprve kůží dolů je asi 2 minuty opékejte na rozehřáté pánvi. Dejte vařit vodu na brokolici.
-
Filety obraťte a vložte na další 3 až 4 minuty do trouby. Během této doby vařte brokolici ve vroucí osolené vodě asi 3 až 4 minuty.
-
Uvařenou brokolici promíchejte s trochou pikantní omáčky z rozmarýnu a ančoviček, rozložte na talíře a navrch položte plátek ryby.
PRIMA TIP: Dávejte pozor, abyste rybu nepřepekli. Když oddělíte špičkou nože kousek masa, měl by být losos uvnitř matně růžový. Pokud byste ho opékali déle než několik minut, bude vysušený a drolivý, to by byla škoda!
Losos z pánve s brokolicí se zelenou omáčkou
Zdroj: Marek Kučera
Losos z pánve s brokolicí se zelenou omáčkou
Zdroj:
Marek Kučera
Vyzkoušejte recept na grilovaného lososa s čočkovým salátem podle Zdeňka Pohlreicha
Další svěží jarní recepty plné zeleně najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH