Jamie Oliver

Snadný losos v županu se špenátem a červeným pestem podle Jamieho Olivera

Moje hodnocení
3x

Osvědčená kombinace lososa, špenátu a listového těsta ozvláštňuje červené pesto. Jemným chutím dodá vítanou nakyslost. Tohle jídlo je dostatečně efektní, takže se hodí i pro výjimečné příležitosti, přitom příprava je skutečně snadná.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 220 °C. V pánvi rozehřejte na středním stupni olej. Cibuli oloupejte, nasekejte nadrobno a vsypte do pánve. Česnek oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a přidejte do pánve. Opékejte 10 minut nebo do změknutí, pravidelně míchejte. Vmíchejte špenát, přiklopte a duste 5 minut, potom odklopte a zahřívejte 5 minut nebo až se odpaří veškerá tekutina. Dochuťte solí a pepřem.
  2. Těsto rozmotejte, a i s papírem položte na plech. Rozprostřete na něj špenát, nechte přitom ze všech stran volný okraj 5 cm. Filety lososa zbavte pinzetou případných kostí a položte je na špenát v 1cm rozestupech. S pomocí papíru ohněte těsto tak, aby po stranách obalilo lososa a střed zůstal odkrytý.
  3. Prošlehejte 1 vejce a částí potřete těsto. Pečte v předehřáté troubě 15 minut.
  4. Mezitím prošlehejte zbylé vejce s pestem. Směs nalijte na lososa a do mezer mezi ním. Vraťte do trouby a pečte 15 minut, až těsto zezlátne a vejce zpevní.
  5. Nechte chvilku vychladnout, rozkrojte na porce a podávejte je s klínky citronu na pokapání.

PRIMA TIP: Červené pesto koupíte v obchodě nebo snadno připravíte doma jako běžné pesto s tím rozdílem, že bazalku nahradíte za sušená rajčata, pečenou papriku nebo jejich kombinaci. Můžete přidat i pár lístků bazalky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jamie Oliver

7krát jinak Jamie Oliver

Ještě více jednoduchosti, ještě více chuti. Ve své nejnovější knize s podtitulem Snadné nápady z vašich oblíbených surovin věnuje Jamie pozornost 18 nejčastěji používaným surovinám a představuje je ve zcela novém světle ve 120 receptech. Maximum chuti a minimum úsilí je další sympatická mantra, kterou se Jamie při vymýšlení receptů řídil. Jen tak zařadíte novinky do svého repertoáru, jen tak budete vařit každý den. Vybrat si můžete z rychlovek, bezpracných pokrmů z jednoho hrnce, z jídel pro jednoho i velkou rodinu. Jamie myslí na všechny možné situace a nabízí velmi okouzlující a lahodné řešení. A pokud by vám nestačila papírová kniha, můžete shlédnout i jeho kuchařskou show v televizi.

Vydalo nakladatelství Slovart.


Přečtěte si také

Recepty