zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Pečený losos v krémové paprikové omáčce
Autor: Milluji Pečený losos v krémové paprikové omáčce

Pečený losos v krémové paprikové omáčce

Hodnoceno: 6x
Losos pečený v troubě je velice jednoduchý a hotový v podstatě za pár minut. Pokud ho chcete ale přece jen trochu vylepšit, zkuste ho podávat s krémovou paprikovou omáčkou. Možná se vám toto spojení zdá nevšední, ale opravdu funguje báječně.
do 30 minut
2–4 porce

reklama

Postup

  1. Nejprve vytvořte paprikovou pastu – všechny ingredience rozmixujte dohladka.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C.
  3. Z lososa stáhněte kůži a rozdělte jej na čtyři stejně velké kousky.
  4. Do pečicí formy dejte pečicí papír a na něj položte kousky lososa.
  5. Osolte je, opepřete a dejte péct do trouby na 15 minut.
  6. Nyní je čas na omáčku. Šalotku očistěte a nakrájejte nadrobno.
  7. Žampiony nakrájejte na plátky, cuketu na půlkolečka a papriku na proužky.
  8. V hlubší pánvi na oleji orestujte šalotku, poté přidejte i ostatní zeleninu.
  9. Vše orestujte a přidejte paprikovou pastu.
  10. Nakonec přilijte i smetanu a rajčatový protlak a vše provařte.
  11. Do hotové omáčky pak jen vložte upečené kousky lososa a můžete podávat.

TIP: Ideální přílohou je jasmínová rýže.

Pečený losos v krémové paprikové omáčce
Autor: Milluji Pečený losos v krémové paprikové omáčce

reklama

Milluji
Kateřina Jašková

Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.

Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)

Související témata: čerstvý losos , grilovaný losos , Hlavní jídla