Suroviny
- máslo 2 lžíce
- pórek 40 g
- mrkev 1 ks
- brambory 2 ks
- zeleninový vývar 700 ml
- sůl
- smetana 200 ml
- citronová šťáva
- filet z lososa (bez kůže) 200 g
- kopr 1 snítka
Postup přípravy
- Na másle v hrnci nechte zesklovatět najemno nakrájený pórek, pak přidejte na čtvrtkolečka nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájené oloupané brambory.
- Zeleninu zalijte rybím vývarem (kdo nemá rád intenzivní chuť ryby, lze použít zeleninový), osolte a pod pokličkou nechte probublávat, dokud brambory a mrkev nezměknou.
- Do polévky pak přilijte smetanu, zakápněte trochou citronu a nechte krátce provařit.
- Nakonec přidejte na kousky nakrájeného lososa, kterého nechte v polévce vařit asi 5 minut. Pak polévku stáhněte z plotny, vsypte nasekaný kopr a promíchejte.