Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Lohikeitto – finská lososová polévka

4 porce
do 1 hodiny
Lohikeitto - finská lososová polévka
Lohikeitto - finská lososová polévka Autor: S vášní pro jídlo
Polévka s intenzivní rybí chutí zjemněná smetanou a zeleninou, která dokáže pořádně zahřát. Přesně taková je finská polévka Lohikeitto!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Na másle v hrnci nechte zesklovatět najemno nakrájený pórek, pak přidejte na čtvrtkolečka nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájené oloupané brambory.
  2. Zeleninu zalijte rybím vývarem (kdo nemá rád intenzivní chuť ryby, lze použít zeleninový), osolte a pod pokličkou nechte probublávat, dokud brambory a mrkev nezměknou.
  3. Do polévky pak přilijte smetanu, zakápněte trochou citronu a nechte krátce provařit.
  4. Nakonec přidejte na kousky nakrájeného lososa, kterého nechte v polévce vařit asi 5 minut. Pak polévku stáhněte z plotny, vsypte nasekaný kopr a promíchejte.
Reklama

Lohikeitto - finská lososová polévka 2 Foto: Lohikeitto – finská lososová polévka; foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

 

 

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama