reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Delikátní lososový krém podle Cat & Cook
Autor: Cat & Cook - Ivana Jindřichová Delikátní lososový krém podle Cat & Cook

Delikátní lososový krém podle Cat & Cook

Hodnoceno: 3x
Krémová polévka je ideální adept na snadný oběd nebo večeři během chladných dnů. Krásně zahřeje a navíc bezpečně zasytí. Zkuste tentokrát recept podle Ivany alias Cat & Cook, která se pustila do lososového krému. Delikátní záležitost!
do 30 minut
3–4 porce

reklama

Postup

  1. Lososa zbavte kůže, nakrájejte na kostky o hraně asi 5 cm. Asi 100 g lososa nechte nakrájejte na menší kostičky (poslouží na ozdobu).
  2. Mrkev a petržel očistěte škrabkou a společně řapíkem nakrájejte na půlměsíčky. Cibuli oloupejte a nasekejte najemno. Česnek oloupejte a nasekejte na plátky. Odlupky zeleniny si nezapomeňte schovat na zbytkový vývar. 
  3. Ve větším hrnci rozehřejte máslo a olivový olej. Přidejte nasekanou mrkev, celer, petržel, celá cherry rajčata a restujte na vyšším plamenu dozlatova.
  4. Poté přidejte cibuli a restujte ještě asi 3 minutky, dokud také nezačne zlátnout. Dále přidejte česnek a opékejte ještě minutu.
  5. Nyní do polévky, přidejte rajčatový protlak, lososa a tymián. Nechte zarestovat asi 30 vteřin a podlijte vínem. Za častého míchání ho nechte vyvařit zpět na tuk (uslyšíte prskání tuku místo vaření tekutiny) a podlijte vývarem.
  6. Osolte a lehce opepřete. Hrnec přikryjte pokličkou a vařte na vyšší stupeň asi 5 minut, dokud nebude losos uvařený. Opravdu to netrvá dlouho, chce to hlídat, aby se nevysušil.
  7. Z hrnce vyndejte tymián. Polévku přelijte do mixéru a rozmixujte úplně dohladka. Použít můžete i tyčový mixér. Pokud ho používáte, je lepší polévku ještě přecedit, protože není tak výkonný, jako stolní mixér. Hustotu redukujte zbytkem vývaru.
  8. Pokud chcete, nyní můžete přidat trochu smetany a promíchat nebo si ji nechte na ozdobu na servírování. 
  9. Menší kostičky lososa orestujte na oleji.
  10. Na talíři polévku ozdobte pořádnou porcí bylinek, smetanou a orestovanými kousky lososa. Můžete přidat i tradiční máslové krutony a kapku citrónové šťávy.
Delikátní lososový krém podle Cat & Cook
Autor: Cat & Cook - Ivana Jindřichová Delikátní lososový krém podle Cat & Cook

TIPY A RADY OD CAT & COOK

  • Doppio concentrato di pomodoro je dvakrát koncentrovaný rajčatový protlak a má nezaměnitelně intenzivní chuť na slunci vyzrálých rajčat. Na 1 kg protlaku je použito asi 6 kg rajčat. Seženete ho v každém supermarketu v tubě.
  • Pokud chcete polévku jako hlavní chod, upečte si do ní brambory.
  • Polévku můžete zvýraznit lžičkou kurkumy nebo kajenského pepře, kterou přidáte minutu před zalitím vývarem.

reklama

Cat & Cook 2
Ivana Jindřichová

Druhá kuchařka známé blogerky Cat & Cook volně navazuje na první díl a představuje nové recepty i novou kočku – Miňonku, která v kuchyni Ivany Jindřichové zaujala místo po nemocné Mindě. Barevné fotky s čtyřnohou fešandou, záplava květin a lahodná jídla, které zvládnete podle podrobného popisu uvařit hned napoprvé, zůstávají jako poznávací znamení. Ivana se opět vydala i do světa a kromě oblíbených českých pokrmů si můžete uvařit i klasické recepty mezinárodní kuchyně. Stěžejní linku tvoří roadtrip po Itálii, ale nakouknete i na další kontinenty. 
Kuchařku koupíte pouze přes eshop https://shop.catandcook.cz/