Suroviny
- cibule 1 ks
- brambory (varného typu A) 3 ks
- filet z lososa (bez kůže) 400–500 g
- máslo 1 lžíce
- kuřecí vývar 1 litr
- kukuřice (konzervovaná nebo mražená) 400 g
- bílé fazole (uvařené nebo konzervované) 400 g
- smetana na vaření 100–200 ml
- pažitka (nadrobno nakrájená) 4 lžíce
- sůl 1/2 lžičky
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Cibuli a brambory oloupejte, cibuli nakrájejte nadrobno, brambory na kostičky. Lososa nakrájejte na 2cm kousky.
- V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli dozlatova. Přidejte brambory a vývar, přiklopte a vařte 15 minut, až brambory změknou.
- Kukuřici nasekejte nahrubo ve foodprocesoru nebo v mixéru na smoothie, pokud používáte kukuřici z konzervy, nechte ji důkladně okapat. Okapat nechte i bílé fazole.
- Do polévky přidejte kukuřici, fazole a kousky lososa, ztlumte teplotu na nízkou a povařte 5 minut. Přidejte smetanu, dochuťte solí a pepřem a ozdobte pažitkou.
Lososová polévka s kukuřicí a fazolemi 2 Zdroj: Ondřej Košík