zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Lososová polévka s kukuřicí a fazolemi
Autor: Ondřej Košík Lososová polévka s kukuřicí a fazolemi

Lososová polévka s kukuřicí a fazolemi

Hodnoceno: 3x
Jedna z nejoblíbenějších polévek Martiny Muldoon, zakladatelky kurzů vaření Gourmet Academy. Je jemná, a přesto plná chutí, rafinovaná, a přesto jednoduchá tak, že ji zvládne každý.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Cibuli a brambory oloupejte, cibuli nakrájejte nadrobno, brambory na kostičky. Lososa nakrájejte na 2cm kousky. 
  2. V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli dozlatova. Přidejte brambory a vývar, přiklopte a vařte 15 minut, až brambory změknou. 
  3. Kukuřici nasekejte nahrubo ve foodprocesoru nebo v mixéru na smoothie, pokud používáte kukuřici z konzervy, nechte ji důkladně okapat. Okapat nechte i bílé fazole. 
  4. Do polévky přidejte kukuřici, fazole a kousky lososa, ztlumte teplotu na nízkou a povařte 5 minut. Přidejte smetanu, dochuťte solí a pepřem a ozdobte pažitkou. 
Lososová polévka s kukuřicí a fazolemi
Autor: Ondřej Košík Lososová polévka s kukuřicí a fazolemi
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Jak na to: Filet z lososa

reklama

Emma a šéfkuchaři
Kateřina Černá

Jak přivést děti zpátky k české kuchyni a pořádnému jídlu? Novinářka Kateřina Černá si kladla stejnou otázku, a tak oslovila známé české šéfkuchaře, aby společně s náctiletou Emmou vymysleli zajímavá jídla, která si dají s chutí děti, teenageři i dospělí. Šéfkuchaři sáhli po svých osvědčených dobrotách a výsledkem je barevná kniha plná receptů a tipů od Jana Punčocháře, Marka Fichtnera, Filipa Sajlera, Hanky Zemanové a dalších. Jednoduchá menu zvládnou i začátečníci, a tak se kniha hodí nejen pro rodiče, ale i pro jejich potomky. 

Vydala Mladá fronta

Související témata: rybí polévka , losos , kukuřice , fazole , Hlavní jídla