Kateřina Černá

Lososová polévka s kukuřicí a fazolemi

Moje hodnocení
3x

Jedna z nejoblíbenějších polévek Martiny Muldoon, zakladatelky kurzů vaření Gourmet Academy. Je jemná, a přesto plná chutí, rafinovaná, a přesto jednoduchá tak, že ji zvládne každý.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • cibule 1 ks
  • brambory (varného typu A) 3 ks
  • filet z lososa (filet z lososa bez kůže) 400–500 g
  • máslo 1 lžíce
  • kuřecí vývar 1 litr
  • vejce (sůl) 1/2 lžičky
  • kukuřice (konzervovaná nebo mražená) 400 g
  • bílé fazole (uvařené nebo konzervované) 400 g
  • smetana na vaření 100–200 ml
  • pažitka, nadrobno nakrájená 4 lžíce
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Postup přípravy

  1. Cibuli a brambory oloupejte, cibuli nakrájejte nadrobno, brambory na kostičky. Lososa nakrájejte na 2cm kousky.
  2. V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli dozlatova. Přidejte brambory a vývar, přiklopte a vařte 15 minut, až brambory změknou.
  3. Kukuřici nasekejte nahrubo ve foodprocesoru nebo v mixéru na smoothie, pokud používáte kukuřici z konzervy, nechte ji důkladně okapat. Okapat nechte i bílé fazole.
  4. Do polévky přidejte kukuřici, fazole a kousky lososa, ztlumte teplotu na nízkou a povařte 5 minut. Přidejte smetanu, dochuťte solí a pepřem a ozdobte pažitkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kateřina Černá

Emma a šéfkuchaři Kateřina Černá

Jak přivést děti zpátky k české kuchyni a pořádnému jídlu? Novinářka Kateřina Černá si kladla stejnou otázku, a tak oslovila známé české šéfkuchaře, aby společně s náctiletou Emmou vymysleli zajímavá jídla, která si dají s chutí děti, teenageři i dospělí. Šéfkuchaři sáhli po svých osvědčených dobrotách a výsledkem je barevná kniha plná receptů a tipů od Jana Punčocháře, Marka Fichtnera, Filipa Sajlera, Hanky Zemanové a dalších. Jednoduchá menu zvládnou i začátečníci, a tak se kniha hodí nejen pro rodiče, ale i pro jejich potomky.

Vydala Mladá fronta.


Přečtěte si také

Recepty