Lososová polévka s kukuřicí a fazolemi
Zdroj: Ondřej Košík
Lososová polévka s kukuřicí a fazolemi
Zdroj:
Ondřej Košík
Jedna z nejoblíbenějších polévek Martiny Muldoon, zakladatelky kurzů vaření Gourmet Academy. Je jemná, a přesto plná chutí, rafinovaná, a přesto jednoduchá tak, že ji zvládne každý.
Postup přípravy
-
Cibuli a brambory oloupejte, cibuli nakrájejte nadrobno, brambory na kostičky. Lososa nakrájejte na 2cm kousky.
-
V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli dozlatova. Přidejte brambory a vývar, přiklopte a vařte 15 minut, až brambory změknou.
-
Kukuřici nasekejte nahrubo ve foodprocesoru nebo v mixéru na smoothie, pokud používáte kukuřici z konzervy, nechte ji důkladně okapat. Okapat nechte i bílé fazole.
-
Do polévky přidejte kukuřici, fazole a kousky lososa, ztlumte teplotu na nízkou a povařte 5 minut. Přidejte smetanu, dochuťte solí a pepřem a ozdobte pažitkou.
Lososová polévka s kukuřicí a fazolemi 2
Zdroj: Ondřej Košík
Lososová polévka s kukuřicí a fazolemi 2
Zdroj:
Ondřej Košík