S vášní pro jídlo

Kynutá pizza s trhaným kuřecím masem a domácí BBQ omáčkou

Moje hodnocení
2x

Zbylo vám doma pečené kuřecí maso a přemýšlíte, jak ho zužitkovat? Jako první vás možná napadnou těstoviny. Ale co zkusit trochu jinou specialitku inspirovanou italskou kuchyní? Tento recept na kynutou pizzu s BBQ omáčkou je přesně pro vás.

3 porce
150 minut
italská

Těsto:

Omáčka:

Na dokončení:

Postup přípravy:

  1. Na těsto nasypte do mísy mouku, droždí, cukr a sůl. K nim pak přilijte vodu a olej a uhněťte hladké pružné těsto.
  2. Vodu přidávejte postupně, protože každá mouka saje jinak. Těsto přikryjte utěrkou a nechte v teple vykynout alespoň 1 hodinu.
  3. Nakynuté těsto rozdělte na dvě nebo tři části, na pomoučené ploše nejprve rozválejte a potom rukama vytahejte tenké placky s vyšším okrajem.
  4. Připravené těsto přendejte na pečicí papír. Na BBQ omáčku v misce promíchejte kečup, jablečný ocet, sójovou omáčku, tekutý kouř nebo uzenou papriku a cukr.
  5. Hotovou omáčku smíchejte s natrhaným kuřetem a rozdělte na jednotlivé pizzy. Troubu předehřejte na 250 °C (pokud máte kámen, tím lépe, dejte ho rozehřát hned na začátku) a pizzy pečte postupně asi 10 minut.
  6. Potom navrch každé pizzy rozložte kukuřici, cibuli na měsíčky a mozzarellu a nechte dopéct asi 3 minuty, než se sýr rozteče.

Hodil by se vám další recept na domácí těsto na pizzu? Omrkněte náš videorecept

Kompletní recept najdete ZDE

A nebo třeba další recepty na zajímavé pizzy? Není problém

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty