Těsto:
- hladká mouka 400 g
- sušené droždí
- sůl 1 špetka
- cukr 1 špetka
- voda (vlažná) 200–220 ml
- olivový olej 2 lžíce
Omáčka:
- kečup 250 g
- jablečný ocet (např. z Bzence) 2–3 lžíce
- sójová omáčka 2 lžíce
- tekutý kouř (nebo lžička uzené papriky) 2 lžíce
- cukr 1 lžička
Na dokončení:
- kuřecí maso (pečené) 250 g
- kukuřice 200 g
- červená cibule 1 ks
- mozzarella 300 g
Postup přípravy:
- Na těsto nasypte do mísy mouku, droždí, cukr a sůl. K nim pak přilijte vodu a olej a uhněťte hladké pružné těsto.
- Vodu přidávejte postupně, protože každá mouka saje jinak. Těsto přikryjte utěrkou a nechte v teple vykynout alespoň 1 hodinu.
- Nakynuté těsto rozdělte na dvě nebo tři části, na pomoučené ploše nejprve rozválejte a potom rukama vytahejte tenké placky s vyšším okrajem.
- Připravené těsto přendejte na pečicí papír. Na BBQ omáčku v misce promíchejte kečup, jablečný ocet, sójovou omáčku, tekutý kouř nebo uzenou papriku a cukr.
- Hotovou omáčku smíchejte s natrhaným kuřetem a rozdělte na jednotlivé pizzy. Troubu předehřejte na 250 °C (pokud máte kámen, tím lépe, dejte ho rozehřát hned na začátku) a pizzy pečte postupně asi 10 minut.
- Potom navrch každé pizzy rozložte kukuřici, cibuli na měsíčky a mozzarellu a nechte dopéct asi 3 minuty, než se sýr rozteče.
Hodil by se vám další recept na domácí těsto na pizzu? Omrkněte náš videorecept
Kompletní recept najdete ZDE
A nebo třeba další recepty na zajímavé pizzy? Není problém