Zapečená bagetka jako pizza s pestem a kuřecím masem

Moje hodnocení
11x

Tohle dáte dohromady opravdu snadno a rychle a přitom vytvoříte lahodný lehký oběd, jako když kouzelník mávne hůlkou. Nebo bagetou?

2 porce
30 minut

Suroviny

  • olivový olej 1 lžíce + na zakapání
  • kuřecí prso, nakrájené na cca 2,5cm kousky 1 ks
  • francouzská bageta 1 ks
  • bazalkové pesto 3–4 lžíce
  • rajčata (cherry rajčátka) 250 g
  • nastrouhaná mozzarella 1 hrst
  • případně naloupaný parmazán k podávání

Postup přípravy

  1. Mřížku v troubě dejte na střední pozici a troubu předehřejte na 200 °C.
  2. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej na středním stupni, až se začne zachvívat. Vložte kousky kuřete a dobře osolte. Opékejte za občasného promíchání asi 10 minut, až maso začne zlátnout a bude propečené. Dejte stranou.
  3. Bagetu podélně rozkrojte a řezem nahoru položte na plech. Potřete pestem.
  4. Navrch rozložte polovinu rajčátek a kuřete. Rovnoměrně posypte sýrem, pak na něj rozložte zbylá rajčátka a kuře.
  5. Pečte asi 10 minut, až se vše prohřeje a sýr se rozpustí. Nakonec zakapejte trochou oleje a případně posypte vločkami parmazánu.

PRIMA TIP: S italskou kuchyní spojenou bazalku můžeme mít v květináči či truhlíku čerstvou až do podzimu, ať už si ji vysejeme nebo koupíme sazeničky. Dopřejte jí čerstvý vzduch a pozici na parapetu, terase nebo v zahradě, kde se jí bude dařit celé léto úplně stejně jako pod italským sluncem. Pesto je pak záležitostí chvilky. A chcete-li hrát na domácí notu, vyměňte mozzarellu za nějaký kvalitní farmářský sýr či za neuzenou parenicu od sousedů ze Slovenska.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty