redakce Prima FRESH

Zapečená bagetka jako pizza s pestem a kuřecím masem

Moje hodnocení
27x

Tohle dáte dohromady opravdu snadno a rychle a přitom vytvoříte lahodný lehký oběd, jako když kouzelník mávne hůlkou. Nebo bagetou?

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Mřížku v troubě dejte na střední pozici a troubu předehřejte na 200 °C.
  2. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej na středním stupni, až se začne zachvívat. Vložte kousky kuřete a dobře osolte. Opékejte za občasného promíchání asi 10 minut, až maso začne zlátnout a bude propečené. Dejte stranou.
  3. Bagetu podélně rozkrojte a řezem nahoru položte na plech. Potřete pestem.
  4. Navrch rozložte polovinu rajčátek a kuřete. Rovnoměrně posypte sýrem, pak na něj rozložte zbylá rajčátka a kuře.
  5. Pečte asi 10 minut, až se vše prohřeje a sýr se rozpustí. Nakonec zakapejte trochou oleje a případně posypte vločkami parmazánu.

PRIMA TIP: S italskou kuchyní spojenou bazalku můžeme mít v květináči či truhlíku čerstvou až do podzimu, ať už si ji vysejeme nebo koupíme sazeničky. Dopřejte jí čerstvý vzduch a pozici na parapetu, terase nebo v zahradě, kde se jí bude dařit celé léto úplně stejně jako pod italským sluncem. Pesto je pak záležitostí chvilky. A chcete-li hrát na domácí notu, vyměňte mozzarellu za nějaký kvalitní farmářský sýr či za neuzenou parenicu od sousedů ze Slovenska.

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů