Pizza di patate - neapolská bramborová pizza
                                                    
                        Zdroj: Kublanka.cz
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Pizza di patate - neapolská bramborová pizza
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            Kublanka.cz
                                                                                                    
                                                                                    
                                                                     
                            
                         
                     
                 
                
             
         
     
                                     
                                    
                                                
                        
                                                
                        Jak vzniklo spojení bramborová pizza? Údajně v 19. století, kdy měli italští kuchaři ohromit návštěvu z Francie. A proto spojili svou oblíbenou pizzu a právě brambory. Netradiční, ale aktuálně velmi populární!
                                                
                            
                                
                                8 porcí                            
                            
                                
                                300 minut
                            
                            
                                                            
                                    
                                    italská
                                
                                                     
                                                
                     
                
                                
                                            
                                                                                    
                                
                                                                                                                
                                
                                                                        
                    
    Postup přípravy:
    - 
        Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky o tloušťce zhruba 1–2 mm. Nakrájené plátky brambor dejte do mísy, zalijte studenou vodou a takto je nechte namočené 12–24 hodin.
    
 
    - 
        Droždí rozdrobte do malé misky a zalijte vlažnou vodou. Míchejte až do úplného rozpuštění.
    
 
    - 
        Ve velké míse smíchejte prosátou mouku se solí. V mouce si udělejte důlek, do kterého vlijte drožďovou směs, přidejte 1 lžíci olivového oleje a vypracujte vláčné těsto.
    
 
    - 
        To vytvarujte do koule a umístěte do olejem vymazané mísy, kterou zakryjte potravinářskou fólií a umístěte na 12–24 hodin do chladničky.
    
 
    - 
        Následující den vyndejte těsto zhruba 1 hodinu před pečením. Jemně ho vyklopte na hojně pomoučený vál, vytvarujte do koule, pomoučete ho moukou, zakryjte utěrkou a nechte ho dokynout a prohřát na pokojovou teplotu.
    
 
    - 
        Mezitím troubu předehřejte na 250 °C. Pečicí plech o rozměru cca 30 × 40 cm dobře vymažte olivovým olejem. Dokynuté těsto na pomoučeném vále nejprve prsty velmi opatrně zploštěte po obvodu a teprve pak ho jemně zploštěte uprostřed.
    
 
    - 
        Takto pokračujte až do okamžiku, kdy těsto dosáhne velikosti plechu. Nejdůležitější je, abyste s těstem pracovali velmi jemně (musí v něm zůstat co nejvíce vzduchových bublin) a dostatečně těsto podsypávali moukou (nesmí se přilepit na vál).
    
 
    - 
        V žádném případě nesmíme použít na těsto váleček. Jakmile je těsto roztažené na rozměr plechu, opatrně ho přeneste na vymazaný plech a posypte ho najemno nasekaným rozmarýnem.
    
 
    - 
        Plátky brambor sceďte a dobře osušte. Brambory rovnoměrně rozložte na těsto. Osolte a důkladně zakápněte olivovým olejem.
    
 
    - 
        Pečte v předehřáté troubě dozlatova a dokřupava asi 30 minut. Upečenou pizzu posypte lístky čerstvého rozmarýnu a nakrájejte na čtverce.
    
 
        
                                                                
                            
                    
                    
                
                                
    
                
                            
                    
                                        
                                    Pizza di patate - neapolská bramborová pizza
                                                    
                        Zdroj: Kublanka.cz
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Pizza di patate - neapolská bramborová pizza
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            Kublanka.cz
                                                                                                    
                                                                                    
                                                                     
                            
                         
                     
                 
                
             
         
     
    
        
                            
                    
                    
                
                                
    
                
                            
                    
                                        
                                    Pizza s brambory chutná překvapivě skvěle
                                                    
                        Zdroj: Kublanka
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Pizza s brambory chutná překvapivě skvěle
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            Kublanka