Suroviny
- kůzlečí kýta 800 g
- sůl
- pepř
- listový špenát 500 g
- kopřivy (mladé) 1 hrst
- mrkev 1 ks
- cibule 1 ks
- česnek 3 stroužky
- máslo 1 lžíce
- olej 1 lžíce
- muškátový oříšek 1 špetka
- tymián 4 snítky
- mleté maso (kůzlečí) 150 g
- rohlík 1 ks
- vejce 1 ks
Postup přípravy:
- Kýtu vykostěte, naklepejte, osolte a opepřete. Špenát spařte horkou vodou a kopřivy propláchněte vlažnou. Mrkev nastrouhejte nahrubo, cibuli a česnek nasekejte.
- Na polovině másla s olejem zpěňte cibuli s česnekem, přidejte špenát, kopřivy a krátce poduste. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Čtvrtinu směsi pak dejte do misky, zbytek použijte jako přílohu.
- K odebrané čtvrtině přidejte mrkev, tymián, mleté maso, nakrájený rohlík a vejce. Osolte a opepřete. Z kýty udělejte plát a na něj naneste směs, zabalte a roládu převažte provázkem.
- Maso osolte a opepřete, přendejte do pekáče, přidejte zbylé máslo a olej a pečte při 180 °C asi 20 minut. Poté zakryjte a dopékejte 60 minut. Můžete podávat třeba s bramborovými noky.

Kůzlečí roláda s velikonoční nádivkou sváteční pečínka, která rozhodně patří na jarní stůl Zdroj: Kulinární studio MAFRA / Imagefood BM / Profimedia
Hledáte videorecept na poctivou pečínku? Jednu pro vás máme!
Kompletní recept najdete ZDE: Kachna pečená velmi pomalu
Nebo zkuste další velikonoční recepty: