redakce Prima FRESH

Kůzlečí roláda s velikonoční nádivkou – sváteční pečínka, která rozhodně patří na jarní stůl

Moje hodnocení
2x

Chcete letos na velikonoční stůl něco opravdu výjimečného? Vyzkoušejte kůzlečí roládu plněnou voňavou jarní nádivkou. Křehké maso, bylinky a nadýchaná nádivka. Tato kombinace si zaslouží své místo mezi velikonočními klasikami.

4 porce
120 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Kýtu vykostěte, naklepejte, osolte a opepřete. Špenát spařte horkou vodou a kopřivy propláchněte vlažnou. Mrkev nastrouhejte nahrubo, cibuli a česnek nasekejte.
  2. Na polovině másla s olejem zpěňte cibuli s česnekem, přidejte špenát, kopřivy a krátce poduste. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Čtvrtinu směsi pak dejte do misky, zbytek použijte jako přílohu.
  3. K odebrané čtvrtině přidejte mrkev, tymián, mleté maso, nakrájený rohlík a vejce. Osolte a opepřete. Z kýty udělejte plát a na něj naneste směs, zabalte a roládu převažte provázkem.
  4. Maso osolte a opepřete, přendejte do pekáče, přidejte zbylé máslo a olej a pečte při 180 °C asi 20 minut. Poté zakryjte a dopékejte 60 minut. Můžete podávat třeba s bramborovými noky.

Hledáte videorecept na poctivou pečínku? Jednu pro vás máme!

Kompletní recept najdete ZDE: Kachna pečená velmi pomalu

Nebo zkuste další velikonoční recepty:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty