Suroviny
- červená paprika 1 ks
- žlutá paprika 1 ks
- olivový olej 2 lžíce
- rýže basmati 100 g
- šafrán (mletý ) 1 špetka
- kuřecí paličky 4 ks
- Kikkoman Teriyaki (s pečeným česnekem) 8 lžic
- sezamová semínka (opražená )
Další výborné recepty s omáčkami Kikkoman najdete v našem speciálu:
Postup přípravy
- Nakrájejte papriky na půlcentimetrové nudličky. Jarní cibulky očistěte a nakrájejte na širší plátky.
- Rozehřejte na pánvi olej, přisypte cibulky a restujte po dobu 2 minut.
- Přidejte papriky a restujte dalších 5 minut na mírném plameni za častého míchání.
- Přimíchejte rýži. Po minutě restování směs zalijte 250 ml horké vody, okořeňte šafránem a nechte vařit 15 minut.
- Na vedlejší pánvi začněte připravovat kuřecí paličky. Ty přelijte polovinou Kikkoman Teriyaki omáčky s pečeným česnekem a smažte z každé strany 3 minuty.
- Následně přidejte zbytek omáčky a nechte vařit ještě 10 minut. Čas od času maso otočte.
- Hotové kuřecí paličky posypte sezamovými semínky a servírujte spolu se směsí z rýže a paprik.
Sezamové kuřecí paličky Teriyaki 2 Zdroj: archiv Kikkoman