návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Sezamové kuřecí paličky Teriyaki

Hodnoceno: 0x
2 porce
do 1 hodiny
Sezamové kuřecí paličky Teriyaki
Autor: archiv Kikkoman Sezamové kuřecí paličky Teriyaki
Myslíte si, že už jste vyčerpali všechny způsoby, jak si pochutnat na kuřecím mase? Nenechte se zmást! Tento recept rozšíří vaše gurmánské obzory a věřte, že si jej začnete vařit pravidelně. Rozehřejte plotnu a jdeme na to!

Další výborné recepty s omáčkami Kikkoman najdete v našem speciálu:

Postup

  1. Nakrájejte papriky na půlcentimetrové nudličky. Jarní cibulky očistěte a nakrájejte na širší plátky.
  2. Rozehřejte na pánvi olej, přisypte cibulky a restujte po dobu 2 minut.
  3. Přidejte papriky a restujte dalších 5 minut na mírném plameni za častého míchání. 
  4. Přimíchejte rýži. Po minutě restování směs zalijte 250 ml horké vody, okořeňte šafránem a nechte vařit 15 minut.
  5. Na vedlejší pánvi začněte připravovat kuřecí paličky. Ty přelijte polovinou Kikkoman Teriyaki omáčky s pečeným česnekem a smažte z každé strany 3 minuty.
  6. Následně přidejte zbytek omáčky a nechte vařit ještě 10 minut. Čas od času maso otočte.
  7. Hotové kuřecí paličky posypte sezamovými semínky a servírujte spolu se směsí z rýže a paprik.
Sezamové kuřecí paličky Teriyaki
Autor: archiv Kikkoman Sezamové kuřecí paličky Teriyaki

Ještě více inspirace! Vyzkoušejte připravit grilovaný chřest s kuřecím masem podle videoreceptu: 

Kikkoman: Grilovaný chřest s kuřecím masem
Kikkoman: Grilovaný chřest s kuřecím masem
Související témata: Hlavní jídla , Asijská kuchyně