Sezamové kuřecí paličky Teriyaki
Zdroj: archiv Kikkoman
Sezamové kuřecí paličky Teriyaki
Zdroj:
archiv Kikkoman
Myslíte si, že už jste vyčerpali všechny způsoby, jak si pochutnat na kuřecím mase? Nenechte se zmást! Tento recept rozšíří vaše gurmánské obzory a věřte, že si jej začnete vařit pravidelně. Rozehřejte plotnu a jdeme na to!
Další výborné recepty s omáčkami Kikkoman najdete v našem speciálu:
Postup přípravy
-
Nakrájejte papriky na půlcentimetrové nudličky. Jarní cibulky očistěte a nakrájejte na širší plátky.
-
Rozehřejte na pánvi olej, přisypte cibulky a restujte po dobu 2 minut.
-
Přidejte papriky a restujte dalších 5 minut na mírném plameni za častého míchání.
-
Přimíchejte rýži. Po minutě restování směs zalijte 250 ml horké vody, okořeňte šafránem a nechte vařit 15 minut.
-
Na vedlejší pánvi začněte připravovat kuřecí paličky. Ty přelijte polovinou Kikkoman Teriyaki omáčky s pečeným česnekem a smažte z každé strany 3 minuty.
-
Následně přidejte zbytek omáčky a nechte vařit ještě 10 minut. Čas od času maso otočte.
-
Hotové kuřecí paličky posypte sezamovými semínky a servírujte spolu se směsí z rýže a paprik.
Sezamové kuřecí paličky Teriyaki 2
Zdroj: archiv Kikkoman
Sezamové kuřecí paličky Teriyaki 2
Zdroj:
archiv Kikkoman
Ještě více inspirace! Vyzkoušejte připravit grilovaný chřest s kuřecím masem podle videoreceptu: