archiv Kikkoman

Sezamové kuřecí paličky Teriyaki

Moje hodnocení
5x

Myslíte si, že už jste vyčerpali všechny způsoby, jak si pochutnat na kuřecím mase? Nenechte se zmást! Tento recept rozšíří vaše gurmánské obzory a věřte, že si jej začnete vařit pravidelně. Rozehřejte plotnu a jdeme na to!

2 porce
60 minut
asijská

Suroviny

Další výborné recepty s omáčkami Kikkoman najdete v našem speciálu:

Postup přípravy

  1. Nakrájejte papriky na půlcentimetrové nudličky. Jarní cibulky očistěte a nakrájejte na širší plátky.
  2. Rozehřejte na pánvi olej, přisypte cibulky a restujte po dobu 2 minut.
  3. Přidejte papriky a restujte dalších 5 minut na mírném plameni za častého míchání.
  4. Přimíchejte rýži. Po minutě restování směs zalijte 250 ml horké vody, okořeňte šafránem a nechte vařit 15 minut.
  5. Na vedlejší pánvi začněte připravovat kuřecí paličky. Ty přelijte polovinou Kikkoman Teriyaki omáčky s pečeným česnekem a smažte z každé strany 3 minuty.
  6. Následně přidejte zbytek omáčky a nechte vařit ještě 10 minut. Čas od času maso otočte.
  7. Hotové kuřecí paličky posypte sezamovými semínky a servírujte spolu se směsí z rýže a paprik.

Ještě více inspirace! Vyzkoušejte připravit grilovaný chřest s kuřecím masem podle videoreceptu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Kikkoman


Přečtěte si také

Recepty