Kuřecí paličky s rýží a žampiony z jednoho hrnce
Zdroj: Coolinářka
Kuřecí paličky s rýží a žampiony z jednoho hrnce
Zdroj:
Coolinářka
Postup přípravy
- Nejprve osolte kuřecí paličky a okořeňte je sladkou paprikou, mletým pepřem a majoránkou. V tlustostěnné pánvi, ideálně litinové, ve které budete později jídlo i péct, kuřecí paličky ze všech stran zprudka opečte na trošce oleje.
- Opečené maso přendejte na talíř, z pánve vylijte olej a připečené koření po kuřeti.
- Nyní do stejné pánve dejte rozpustit máslo a na něm orestujte nakrájené žampióny a pórek, které rovněž osolte.
- Asi po pěti minutách k zelenině nalijte smetanu, vývar a bílé víno a nakonec přidejte v cedníku propláchnutou rýži. Vše zamíchejte a opět trochu osolte a opepřete. Pánev přiklopte a vařte na mírném ohni cca 15 minut.
- Během vaření dejte předehřát horkovzdušnou troubu na 180 °C.
- Po čtvrt hodině na rýži položte opečené kuřecí paličky a pánev vložte do vyhřáté trouby. Pečte už nezakryté 20–25 minut.
- Před podáváním pokrm posypte nasekanou plocholistou petrželkou.
Kuřecí paličky s rýží a žampiony z jednoho hrnce 2
Kuřecí paličky s rýží a žampiony z jednoho hrnce 2