Svatava Vašková / Coolinářka

Kuřecí paličky s rýží a žampióny z jednoho hrnce

Moje hodnocení
8x

Dokonalou souhru jemných chutí společně s kuřátkem a smetanovou rýží si určitě oblíbíte!

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nejprve osolte kuřecí paličky a okořeňte je sladkou paprikou, mletým pepřem a majoránkou. V tlustostěnné pánvi, ideálně litinové, ve které budete později jídlo i péct, kuřecí paličky ze všech stran zprudka opečte na trošce oleje.
  2. Opečené maso přendejte na talíř, z pánve vylijte olej a připečené koření po kuřeti.
  3. Nyní do stejné pánve dejte rozpustit máslo a na něm orestujte nakrájené žampióny a pórek, které rovněž osolte.
  4. Asi po pěti minutách k zelenině nalijte smetanu, vývar a bílé víno a nakonec přidejte v cedníku propláchnutou rýži. Vše zamíchejte a opět trochu osolte a opepřete. Pánev přiklopte a vařte na mírném ohni cca 15 minut.
  5. Během vaření dejte předehřát horkovzdušnou troubu na 180 °C.
  6. Po čtvrt hodině na rýži položte opečené kuřecí paličky a pánev vložte do vyhřáté trouby. Pečte už nezakryté 20–25 minut.
  7. Před podáváním pokrm posypte nasekanou plocholistou petrželkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Svatava Vašková / Coolinářka

Svatava Vašková / Coolinářka

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

​​​​​​​


Přečtěte si také

Recepty