reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Kuřecí Tikka paličky
Autor: Další špetka chuti Kuřecí Tikka paličky

Kuřecí Tikka paličky

Hodnoceno: 1x
Krásný příklad moderního způsobu vaření. Zkuste ikonu indické kuchyně – kuře tikka masala, pečené marinované kousky kuřete v krémové rajčatové smetanové omáčce, rozdělit na jednotlivé komponenty a odlehčit je. Základ tikka masala směsi tvoří voňavé koření, promíchejte ho s netučným jogurtem a kuřecími paličkami zbavenými kůže a snížíte obsah tuku, aniž byste to pocítili v chuti. Paličky mají obvykle raději děti, že je mohou držet jako piráti, tak jim nezkazte zábavu příborem.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Z paliček odstraňte kůži a vyhoďte ji. Nejsnáze to uděláte tak, že kůži na slabším konci paličky nadzvednete a rozstřihnete nůžkami. Paličky naskládejte do pekáče. 
  2. V misce smíchejte jogurt, papriku, koriandr, římský kmín, granulovaný česnek, garam masalu a zázvor. Marinádu osolte a opepřete a promíchejte dohladka. Přelijte přes paličky a otočte je v marinádě tak, aby je obalila ze všech stran. Zlehka posypte mletým chilli a pečte v předehřáté troubě 40 minut doměkka.
  3. Koriandr nasekejte nahrubo. Upečené paličky posypte koriandrem a podávejte s jogurtem. Jako příloha se hodí chléb naan nebo nakrájená zelenina. 

PRIMA TIP: Pokud nemáte všechno koření, použijte místo něj 2 lžíce kari koření. Chcete-li docílit stejné barvy paliček jako na fotce, vmíchejte do jogurtu s kořením 1 kapku červeného potravinářského barviva. 

Kuřecí Tikka paličky
Autor: Další špetka chuti Kuřecí Tikka paličky

reklama

Další špetka chuti
Kate Allinsonová a Kay Featherstonová

Autorky populárního blogu Pinch of Nom (Špetka chuti) už jsme vám představovali při překladu jejich stejnojmenné první kuchařky. Dvě kamarádky se rozhodly zhubnout, a přitom vařit stále chutně i pro širší rodinu. Vyzkoušely spoustu receptů a způsobů, až objevily ten, který jim vyhovuje. Udržet si dlouhodobě ideální váhu je možné pouze při pravidelném stravování a když jsou jídla nejen zdravá, ale i dobrá. Úspěch jejich blogu a kuchařek svědčí o tom, že tento způsob vyhovuje i mnoha dalším lidem. A tak napsaly druhou kuchařku Další špetka chuti s podtitulem Každodenní odlehčení. Uvádějí v ní stovku receptů na vydatné snídaně, lehké obědy, včetně rodinných či slavnostnějších, rychlé večeře i dezerty a zdravé variace jídel z rychlého občerstvení. Polovina receptů je vegetariánských a všechny mají méně než 400 kalorií na porci. 

Vydalo nakladatelství Esence (Euromedia).