Suroviny
- extra virgin olivový olej 2 lžíce
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- mrkev (menší) 1 ks
- kari koření 1 lžíce
- římský kmín (mletý) 1/2 lžičky
- kurkuma 1 lžička
- kajenský pepř 1/4 lžičky
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- zeleninový vývar 800 ml
- sterilovaná kukuřice (Giana) 1 plechovka (425 ml)
- brambory (menší) 3 ks
Postup přípravy
V hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
Poté přidejte kari, římský kmín, kurkumu a trochu kajenského pepře a krátce restujte, až se koření rozvoní.
Přisypte na kostičky nakrájenou mrkev, kukuřici z plechovky a nakrájené brambory.
Zalijte vývarem, přidejte bylinky a vařte do změknutí zeleniny.
Nakonec polévku rozmixujte dohladka pro jemnou krémovou konzistenci.
PRIMA TIP: Pro extra jemnou chuť přidejte před podáváním lžíci kokosového mléka nebo trochu smetany. Výborně ladí i s opečeným chlebem nebo krutony.
Vyzkoušejte také jednoduchou dýňovou polévku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Jednoduchá dýňová polévka