Krémová kukuřičná polévka s kari vás zahřeje i v mrazivých dnech

Moje hodnocení
0x

Když se venku ochladí, není nic lepšího než miska horké, krémové polévky, která zahřeje tělo i mysl. Zkuste jednoduchou kukuřičnou polévku s jemnou konzistencí a voňavým kořením – recept, ke kterému se budete vracet po celý rok. Je rychlá na přípravu, zdravá a příjemně sytá, ideální jako lehký oběd nebo teplá večeře po dlouhém dni.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.

  2. Poté přidejte kari, římský kmín, kurkumu a trochu kajenského pepře a krátce restujte, až se koření rozvoní.

  3. Přisypte na kostičky nakrájenou mrkev, kukuřici z plechovky a nakrájené brambory.

  4. Zalijte vývarem, přidejte bylinky a vařte do změknutí zeleniny.

  5. Nakonec polévku rozmixujte dohladka pro jemnou krémovou konzistenci.

PRIMA TIP: Pro extra jemnou chuť přidejte před podáváním lžíci kokosového mléka nebo trochu smetany. Výborně ladí i s opečeným chlebem nebo krutony.

Vyzkoušejte také jednoduchou dýňovou polévku podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Jednoduchá dýňová polévka

Inspirujte se i dalšími recepty na originální krémové polévky

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů