Suroviny
- cizrna 1 plechovka (400 g)
- brambory 300 g
- česnek 3 stroužky
- olivový olej 2 lžíce
- sušený rozmarýn 1 lžička
- sušený tymián 1 lžička
- sůl
- zeleninový vývar 1 litr
K dokončení
- sterilovaná cizrna 100 g
- česnek 2 stroužky
- olivový olej 1 lžička
- pažitka (nasekaná)
Postup přípravy
- Cizrnu z plechovky slijte. V hrnci rozehřejte olivový olej, na kterém minutu restujte drcený česnek. K němu přidejte na kostičky nakrájené brambory a také cizrnu. Vše přelijte zeleninovým vývarem a nechte vařit, než změknou brambory, asi 10 minut. Pak už jen přidejte koření a rozmixujte dohladka.
- Do polévky ještě připravte smaženou cizrnu. Tu orestujte s trochou olivového oleje a na plátky nakrájeným česnekem. Cizrna i česnek budou úžasně křupat. Stačí je jen přidat do talíře s polévkou. Nakonec posypte nasekanou pažitkou.
PRIMA TIP: Smaženou cizrnu s česnekem můžete dochutit špetkou uzené papriky.
Vyzkoušejte také krémovou květákovou polévku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Krémová květáková polévka