Suroviny
- šalotka 2 ks
- česnek 4 stroužky
- olivový olej 6 lžic
- suché bílé víno 100 ml
- zeleninový vývar 500 ml
- bílé fazole (konzervované) 2 plechovky
- rozmarýn 5 snítek + na ozdobu
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- anglická slanina 80 g
- máslo 50 g
- strouhaný parmazán 70 g
Postup přípravy
Šalotku a česnek oloupej, nakrájej nadrobno a na olivovém oleji je na mírném ohni restuj 5 minut. Postupně přilévej víno a nech ho odvařit.
Přilij vývar. Větší část fazolí rozmixuj dohladka a vmíchej je do polévky spolu se zbytkem celých fazolí.
Přidej rozmarýn, osol, opepři a na mírném ohni vař asi 10 minut. Poté vyndej rozmarýn, podle chuti dosol a vmíchej máslo.
Slaninu nakrájej a orestuj na pánvi asi 3 minuty dozlatova. Před podáváním ji nasyp do polévky, posyp parmazánem a ozdob rozmarýnem.
Vyzkoušejte také klasickou čočkovou polévku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Poctivá čočková polévka