Suroviny
- vejce 4 ks
- mrkev 200 g
- máslo 2 lžíce
- baby špenát 100 g
- mouka 2 lžíce
- zeleninový vývar 400 ml
- smetana na vaření (12%) 125 ml
- kari koření 1 lžíce
- mražený hrášek 200 g
- sezamová semínka (restovaná) 2 lžíce
- divoká rýže (k podávání)
- hráškové výhonky 1 hrst
Postup přípravy:
- Vejce uvařte natvrdo a oloupejte. Oloupejte také mrkev a nakrájejte ji na tenké hranolky. Mrkev dejte na pánev spolu s 1 lžící másla, opékejte 5 minut a poté dejte stranou. Špenát jen omyjte.
- Na pánvi opečte na zbylém másle mouku. Za stálého míchání přilijte vývar a smetanu na vaření, na závěr přimíchejte kari koření.
- Do omáčky přidejte hrášek se špenátem a vařte pod pokličkou na mírném plameni asi 5 minut.
- Uvařená vejce rozpulte a přidejte je spolu s mrkví a sezamovými semínky k omáčce. Krátce prohřejte a servírujte s divokou rýží a hráškovými výhonky.
Máte rádi kořeněná jídla? Zkuste tento videorecept na indickou pochoutku
Kompletní recept najdete ZDE: Chana masala
Nebo si projděte další chutné recepty na misky: