Suroviny
- zelená čočka 200 g
- střední cuketa (zelená a žlutá) 2 ks
- barevná cherry rajčata
- sýr halloumi 200 g
- šalotka nebo červená cibule 1 ks
- Granátové jablko 1 ks
- sůl, pepř
- Olivový olej
Článek
20 receptů na saláty, které servírujte jako hlavní jídlo
Léto je období, kdy máme přirozeně chuť na lehčí pokrmy plné zeleniny a k večeři si rádi děláme oblíbené saláty. Pokud je ale servírujeme jako hlavní jídlo, měly by kromě...
Postup přípravy
- Čočku uvařte podle návodu na obalu a smíchejte s jemně nasekanou cibulkou.
- Ochuťte solí, pepřem, olivovým olejem a pokud máte rádi čočku kyselejší, nebojte se přidat bílý vinný ocet.
- Cukety nakrájejte na plátky nebo proužky a vložte s rajčaty do misky. Zakápněte olivovým olejem a promněte prsty, aby byla zelenina rovnoměrně „naolejovaná“.
- Sýr nakrájejte na plátky a můžete se vrhnout ke grilu!
- Rozpalte ho na 150–170 °C a zeleninu i sýr grilujte asi 5 minut. Rajčátka vždy po 30 vteřinách pootočte. Do misky nasypte ochucenou čočku a kolem vyskládejte ostatní ingredience, ochuťte pepřem a solí. Pokud máte chuť a čas, doplňte salát o volská oka.