Maso
- kuřecí stehenní řízky 2 ks
- česnek 1 stroužek
- limeta
- čerstvý zázvor 2cm kousek
- rostlinný olej
- sójová omáčka
- rybí omáčka
Salát
- rýžové nudle vlasové (Bún) 1 smotek
- menší mrkve 2 ks
- hlávkový nebo římský salát 1/4 hlávky
- salátová okurka 1/2 ks
- čerstvé klíčky (mungo, vojtěška, řepa...) 1 hrst
- čerstvý koriandr
- lístky čerstvé máty
- jarní cibulka
- lněné semínko
Zálivka
- rybí omáčka 3 lžíce
- rýžový ocet 3 lžíce
- chilli paprička 1 ks
- cukr
- limeta
- česnek 1 stroužek
Postup přípravy
- Prolisujte stroužek česneku, nastrouhejte kousek oloupaného zázvoru a obojí vmasírujte do masa ve větší misce. Zakápněte kouskem limety, trochou sójové a rybí omáčky (po lžíci) a nechte v lednici chvilku odpočinout.
- Nudle dejte do misky, zalijte vroucí vodou, přiklopte a nechte pár minut změknout.
- Pokrájejte mrkve, okurku, salát a cibulku na tenké nudličky a hezky je naskládejte do misky společně s klíčky, snítkami koriandru a lístky máty. Přidejte scezené nudle. Můžete promíchat klasicky salát či nechat suroviny rozdělené vedle sebe.
- V misce smíchejte 3 lžíce rybí omáčky, 3 lžíce rýžového octa, 2 lžíce vody, najemno posekanou chilli papričku, prolisovaný stroužek česneku, cukr podle chuti a nakapejte tam kousek limety.
- Naložené maso orestujte dozlatova na troše rostlinného oleje.
- Dobroty v misce (miskách) zakápněte zálivkou, přidejte pokrájené kuřecí řízky a dozdobte lněným semínkem, případně čerstvým chilli podle chuti.