Jednoduchý kachní kaldoun s kořenovou zeleninou a květákem

Moje hodnocení
2x

Zadělávaná polévka s drůbky k zimnímu období neodmyslitelně patří. Kromě kachních drobů, použijte klidně i husí nebo kuřecí srdíčka, žaludky či játra. Pokud chcete polévku podávat jako hlavní chod, zavařte do ní jednoduché strouhankové nebo žemlové knedlíčky.

5 porcí
180 minut

Vývar

Polévka

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte vývar. Do hrnce dejte kachní srdíčka a krky. Přidejte očištěnou mrkev, celer, cibuli a koření. Zalijte studenou vodou a vařte na mírném ohni 2 hodiny. Poté vyndejte maso a zeleninu a vývar přeceďte přes jemné síto vyložené gázou.
  2. V čistém hrnci rozpusťte máslo, přisypte hladkou mouku a upražte růžovou jíšku. Zalijte horkým vývarem a rozmíchejte metličkou dohladka. Přiveďte k varu a přisypte květák rozdělený na růžičky. Osolte, opepřete a dochuťte muškátovým květem. Vařte 10 minut.
  3. Do polévky vmíchejte smetanu ke šlehání a přidejte nakrájená kachní srdíčka, obrané maso z krků a nakrájenou mrkev a celer z vývaru. Nakonec dozdobte nasekanou petrželí nebo libečkem.

Vyzkoušejte také drůbeží kaldoun s nudlemi podle návodného videoreceptu se Zdeňkem Pohlreichem

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty