Klasická česká, lehce zahuštěná polévka z drůbežích drobů je dokonalý životabudič, který se v době, kdy jarní únava vrcholí, určitě hodí.
6 porcí
60 minut
Suroviny
kuřecí droby
1 balení
strouhaná kořenová zelenina
100 g
Máslo
50 g + 100 g na jíšku
hladká mouka
2 lžíce
špetka muškátového květu
Sůl
čerstvě namletý pepř
čerstvá hladkolistá petržel
Játrové knedlíčky
kuřecí játra
80 g
Máslo
20 g
Vejce
1 ks
Strouhanka
2 lžíce
Mléko
2 lžíce
Majoránka
Česnek
1 stroužek
Sůl
čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
Droby dejte vařit do studené vody (asi 3 litry) a mírně osolte, opepřete a ochuťte muškátovým květem. Na 50 g másla osmažte zeleninu a přidejte k drobům. Zvolna vařte hodinu a půl. Ke konci varu zahustěte polévku hladkou jíškou (na rozpuštěném másle zpěňte mouku a osmahněte). Nechte povařit a přeceďte.
Připravte si knedlíčky. V hluboké míse třete máslo s vejcem, solí a pepřem, přidejte rozmačkaný česnek, majoránku, strouhanku, mléko a nasekaná játra. Těsto na knedlíčky můžete také připravit v mixéru. Pokud je těsto příliš řídké, přidejte strouhanku. Tvarujte malé knedlíčky a zavařujte je do vařící polévky po dobu 7–10 minut.
Polévku dozdobte nasekanou hladkolistou petrželkou a podávejte.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.