Suroviny
- drůbež (kosti a odřezky)
- drůbky (drůbeží, například kachní žaludky)
- řapíkatý celer
- mrkev
- cibule
- nové koření
- bobkový list
- jíška (světlá)
- nudle do polévky (širší)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- hladkolistá petržel
Postup přípravy
- Do hrnce dejte veškeré kosti a odřezky z jakékoliv drůbeže, přidejte také drůbky. Tučnou kůži vynechte, aby nebyla polévka moc mastná. Zalijte studenou vodou, přidejte řapíkatý celer, cibuli, mrkev a nechte zavařit. Jakmile seberete pěnu, můžete do vývaru přidat pár kuliček nového koření, bobkový list a pár kuliček černého pepře.
- Když je maso měkké, vývar přeceďte a založte kaldoun. Do hrnce nalijte čirý vývar, zahustěte jíškou, ochuťte bobkovým listem a nechte provařit. Mezitím nakrájejte uvařené maso a zeleninu na kostičky.
- V jiném hrnci ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny.
- Do polévky vhoďte nakrájené maso a zeleninu a přihoďte také uvařené nudle. Polévku naservírujte a ozdobte čerstvou petrželkou.
Vyzkoušejte také recept na výborné játrové knedlíčky do polévky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE