Najděte si recept
Na co máte chuť?

Spouštím video za 5s.
Sledujete:
Polévka Kaldoun
Polévka kaldoun podle Pohlreicha
Hustá polévka kaldoun je ideální zimní pokrm. Je velmi sytá a hřejivá a s noblesou v ní využijete všechny odřezky, kosti a drůbky třeba z božohódové kachničky. Vyzkoušejte výborný recept Zdeňka Pohlreicha!
do 1 hodiny
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Do hrnce dejte veškeré kosti a odřezky z jakékoliv drůbeže, přidejte také drůbky. Tučnou kůži vynechte, aby nebyla polévka moc mastná. Zalijte studenou vodou, přidejte řapíkatý celer, cibuli, mrkev a nechte zavařit. Jakmile seberete pěnu, můžete do vývaru přidat pár kuliček nového koření, bobkový list a pár kuliček černého pepře.
- Když je maso měkké, vývar přeceďte a založte kaldoun. Do hrnce nalijte čirý vývar, zahustěte jíškou, ochuťte bobkovým listem a nechte provařit. Mezitím nakrájejte uvařené maso a zeleninu na kostičky.
- V jiném hrnci ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny.
- Do polévky vhoďte nakrájené maso a zeleninu a přihoďte také uvařené nudle. Polévku naservírujte a ozdobte čerstvou petrželkou.
Polévka kaldoun, foto: Hermína / Prima