reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Polévka kaldoun
Spouštím video za 5s.

Polévka kaldoun podle Pohlreicha

Hodnoceno: 6x
Hustá polévka kaldoun je ideální zimní pokrm. Je velmi sytá a hřejivá a s noblesou v ní využijete všechny odřezky, kosti a drůbky třeba z božohódové kachničky. Vyzkoušejte výborný recept Zdeňka Pohlreicha!
do 1 hodiny

reklama

reklama

Postup

  1. Do hrnce dejte veškeré kosti a odřezky z jakékoliv drůbeže, přidejte také drůbky. Tučnou kůži vynechte, aby nebyla polévka moc mastná. Zalijte studenou vodou, přidejte řapíkatý celer, cibuli, mrkev a nechte zavařit. Jakmile seberete pěnu, můžete do vývaru přidat pár kuliček nového koření, bobkový list a pár kuliček černého pepře.
  2. Když je maso měkké, vývar přeceďte a založte kaldoun. Do hrnce nalijte čirý vývar, zahustěte jíškou, ochuťte bobkovým listem a nechte provařit. Mezitím nakrájejte uvařené maso a zeleninu na kostičky.
  3. V jiném hrnci ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny.
  4. Do polévky vhoďte nakrájené maso a zeleninu a přihoďte také uvařené nudle. Polévku naservírujte a ozdobte čerstvou petrželkou.

Polévka kaldoun  Foto:

Polévka kaldoun, foto: Hermína / Prima

reklama

Sledujte celou epizodu