Suroviny
- rostlinný olej 1 lžíce
- cibule 1 ks
- česnek 1 stroužek
- dýně 150 g
- brambory 150 g
- hlíva ústřičná 300 g
- hladká mouka 1 lžíce
- drcený kmín 1 lžička
- mletá sladká paprika 2 lžičky
- zeleninový vývar 600 ml
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- smetana na vaření 100 ml
Postup přípravy
- Cibuli nakrájejte najemno, česnek na plátky. Hlívu, dýni a brambory nakrájejte na kostky.
- V hrnci rozehřejte olej. Orestujte nejdříve cibuli a česnek. Pak vmíchejte dýni, brambory a hlívu.
- Jakmile zelenina a hlíva zezlátne, přidejte mouku, kmín, papriku, krátce promíchejte a vlijte vývar. Rozmíchejte dohladka metličkou a vařte 20 minut.
- Guláš osolte, opepřete a zjemněte smetanou. Podávejte s pečivem.
Z dýní můžete připravit skvělou polévku, omáčku, zavařit je nebo zapéct v troubě. Ideální jsou také do salátů, koláčů nebo sušenek. Tradiční i méně známé recepty s dýněmi najdete na webu www.kaufland.cz.
Vyzkoušejt i další klasické i netradiční recepty na guláš