Hlívový guláš s bramborami a dýní

Moje hodnocení
7x

Ne nadarmo se houbám říká maso lesa. V guláši můžete maso nahradit například hlívou, která je k dostání celoročně, v sezoně použijte houby lesní. Další strukturu a chuť přidá jídlu dýně, která krásně doplní tradiční brambory. Druh volte podle chuti, hodí se hokaido, máslová i muškátová.

4 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájejte najemno, česnek na plátky. Hlívu, dýni a brambory nakrájejte na kostky.
  2. V hrnci rozehřejte olej. Orestujte nejdříve cibuli a česnek. Pak vmíchejte dýni, brambory a hlívu.
  3. Jakmile zelenina a hlíva zezlátne, přidejte mouku, kmín, papriku, krátce promíchejte a vlijte vývar. Rozmíchejte dohladka metličkou a vařte 20 minut.
  4. Guláš osolte, opepřete a zjemněte smetanou. Podávejte s pečivem.

Z dýní můžete připravit skvělou polévku, omáčku, zavařit je nebo zapéct v troubě. Ideální jsou také do salátů, koláčů nebo sušenek. Tradiční i méně známé recepty s dýněmi najdete na webu www.kaufland.cz.

Vyzkoušejt i další klasické i netradiční recepty na guláš

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kaufland


Přečtěte si také

Recepty