Slepičárna blog

Gulášová polévka z hlívy ústřičné

Moje hodnocení
10x

Rychlá, levná a především neskutečně dobrá! Gulášová polévka nemusí být jen z masa, skvělou vegetariánskou alternativou je využití hlívy. Ta je totiž skvěle tvárná a hodí se třeba i do těstovin nebo dalších polévek.

4 porce
30 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Oloupejte cibuli, česnek a brambory a nadrobno je nakrájejte.
  2. V hrnci rozehřejte olej, orestujte nejprve cibulku spolu s kmínem, poté přidejte brambory a česnek, orestujte, nakonec vmíchejte papriku a hladkou mouku.
  3. Krátce za stálého míchání orestujte.
  4. Přidejte na nudličky nakrájenou hlívu, zalijte vývarem, přidejte bobkové listy, sušenou majoránku, osolte a opepřete.
  5. Vařte, dokud nebudou brambory měkké, asi 20 minut.
  6. Nakonec ještě dochuťte solí a pepřem a vmíchejte nasekanou čerstvou majoránku.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Slepičárna blog


Přečtěte si také

Recepty