reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Gulášová polévka z hlívy ústřičné
Autor: Slepičárna blog Gulášová polévka z hlívy ústřičné

Gulášová polévka z hlívy ústřičné

Hodnoceno: 3x
Rychlá, levná a především neskutečně dobrá! Gulášová polévka nemusí být jen z masa, skvělou vegetariánskou alternativou je využití hlívy. Ta je totiž skvěle tvárná a hodí se třeba i do těstovin nebo dalších polévek.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Oloupejte cibuli, česnek a brambory a nadrobno je nakrájejte.
  2. V hrnci rozehřejte olej, orestujte nejprve cibulku spolu s kmínem, poté přidejte brambory a česnek, orestujte, nakonec vmíchejte papriku a hladkou mouku.
  3. Krátce za stálého míchání orestujte. 
  4. Přidejte na nudličky nakrájenou hlívu, zalijte vývarem, přidejte bobkové listy, sušenou majoránku, osolte a opepřete.
  5. Vařte, dokud nebudou brambory měkké, asi 20 minut.
  6. Nakonec ještě dochuťte solí a pepřem a vmíchejte nasekanou čerstvou majoránku.
Gulášová polévka z hlívy ústřičné
Autor: Slepičárna blog Gulášová polévka z hlívy ústřičné

reklama

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!