Gulášová polévka z hlívy ústřičné
Zdroj: Slepičárna blog
Gulášová polévka z hlívy ústřičné
Zdroj:
Slepičárna blog
Rychlá, levná a především neskutečně dobrá! Gulášová polévka nemusí být jen z masa, skvělou vegetariánskou alternativou je využití hlívy. Ta je totiž skvěle tvárná a hodí se třeba i do těstovin nebo dalších polévek.
Postup přípravy
-
Oloupejte cibuli, česnek a brambory a nadrobno je nakrájejte.
-
V hrnci rozehřejte olej, orestujte nejprve cibulku spolu s kmínem, poté přidejte brambory a česnek, orestujte, nakonec vmíchejte papriku a hladkou mouku.
-
Krátce za stálého míchání orestujte.
-
Přidejte na nudličky nakrájenou hlívu, zalijte vývarem, přidejte bobkové listy, sušenou majoránku, osolte a opepřete.
-
Vařte, dokud nebudou brambory měkké, asi 20 minut.
-
Nakonec ještě dochuťte solí a pepřem a vmíchejte nasekanou čerstvou majoránku.
Gulášová polévka z hlívy ústřičné 2
Zdroj: Slepičárna blog
Gulášová polévka z hlívy ústřičné 2
Zdroj:
Slepičárna blog