redakce Prima FRESH

Vídeňský bramborový guláš pro fajnšmekry

Moje hodnocení
12x

„Buřtguláš“, jak se název ustálil a zlidověl, je nepochybně stálicí jednoduché kuchyně a dá se vyrobit i na stolním vařiči v kempu. To ale neznamená, že by nemohl vypadat a chutnat jako luxusní pochoutka. Zvlášť tehdy, když ho připravíte podle přímo mocnářského pravzoru z Vídně, kde ho ještě dnes občas podávají i v nóbl restauracích jako předkrm.

4 porce
60 minut
rakouská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Brambory, cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  2. V kastrolu rozehřejte máslo a osmažte na něm cibuli a česnek, až cibule zesklovatí. Vsypte brambory, papriku, majoránku a kmín, osolte, opepřete a zalijte vývarem. Promíchejte. Kastrol přikryjte a na mírném stupni vařte, až budou brambory takřka měkké.
  3. Ke konci varu vsypte do guláše na kolečka nakrájenou klobásu a nechte ji dobře prohřát. Guláš podávejte zakápnutý smetanou, případně posypaný lístky čerstvé majoránky.

PRIMA TIP: Nemáte-li po ruce čerstvou majoránku, můžete použít dobromysl (oregano), mateřídoušku, pažitku – prostě bylinky, které jsou na našich skalkách i v přírodě běžné. Případně tymián či pažitku. K pití se samozřejmě nabízí pivo, ale fajnšmekři mohou zvolit i kořenitější bílé, z červených pak zejména modrou frankovku, Zweigelt nebo Merlot.

Vyzkoušejte i tradiční buřtguláš podle videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty