Suroviny
- vodní meloun (červený, např. Bouquet) 1 kg
- bílé víno 200 ml
- třtinový cukr 4 lžíce
- citronová šťáva 2 lžíce
- citronová kůra 1/2 lžičky
- jahody 250 g
- chilli papričky 1 ks
- tymián
Postup přípravy:
- Do rendlíku dejte víno, přidejte cukr a citronovou kůru. Přiveďte k varu a vařte asi 2 minuty.
- Jahody zbavte stopek a melounovou dužinu nakrájejte na kusy. Do mixéru přilijte vychladlé víno, přidejte meloun, jahody, citronovou šťávu a chilli papričku.
- Poté důkladně rozmixujte. Polévku nechte chladit. Poté podávejte ozdobenou tymiánem.
Chcete ovocné menu doplnit něčím dalším? Zkuste videorecept na jahodové knedlíky:
Kompletní recept najdete ZDE: Tvarohové knedlíky jahodové
Nebo vyzkoušejte další dobroty z melounu: