Tacos s mozzarellou a melounem

Moje hodnocení
3x

Po mozzarellových tacos s melounem se jenom zapráší! Chutnají dětem i dospělým, jsou skvělé jako předkrm nebo jako originální pohoštění k dobrému pití.

2 porce
30 minut

Suroviny

  • bezpeckový meloun Bouquet 100 g
  • žlutý nebo oranžový meloun 50 g
  • okurka 1 ks
  • cherry rajčata 2–4 ks
  • tacos
  • několik listů koriandru se stonkem
  • mozzarellové kuličky 1 balení
  • zakysaná smetana (černý sezam) 1 lžíce
  • česnek (zakysaná smetana) 100 ml
  • česnek 1 stroužek
  • pepř, sůl
  • bylinky na ozdobu

Postup přípravy

  1. Melouny oloupejte a nakrájejte na malé kostičky – čím menší, tím lepší.
  2. Okurku můžete nakrájet škrabkou na tenké plátky nebo také nakrájet na malé kostičky jako melouny. Rajčata překrojte na poloviny.
  3. Vše smíchejte dohromady. Lehce osolte, opepřete a přidejte nasekaný koriandr.
  4. Naplňte tacos.
  5. Smíchejte sezam, pepř a špetku soli a obalte ve směsi kuličky mozzarelly.
  6. Přidejte je do tacos. Na závěr si připravte smetanový dip ze zakysané smetany, soli, pepře, stonků koriandru a česneku, kterým zakápnete tacos.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty