Suroviny
- hruška 1 ks
- saláty (mix oblíbených )
- třtinový cukr 5 lžic
- olivový olej
- hermelín
- meloun (bezpeckový meloun Bouquet) cca 100 g
- citronová kůra
Postup přípravy
- Rozpalte troubu na horkovzduch na zhruba 150 °C.
- Mezitím si připravte hrušku. Nakrájejte ji na tenké plátky, pokapejte olivovým olejem a posypte zhruba jednou lžící třtinového cukru.
- Vložte na 10 minut do rozpálené trouby.
- Na sirup z melounu si do menšího rendlíku vložte všechen nakrájený meloun, čtyři lžíce cukru a kůru z jednoho citronu.
- Vymačkejte i celý zbytek citronu, aby rozvar získal ostřejší chuť.
- Vařte, dokud se nevytvoří sirup, který obalí meloun a kůru.
- Hermelín ogrilujte na kontaktním grilu.
- Salát podávejte s krásně oglazovanou hruškou, zakápnutý olivovým olejem a k tomu grilovaný hermelín politý rozvarem z melounu.