zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Grilovaný hermelín s melounovým sirupem
Autor: se souhlasem Nej melouny Grilovaný hermelín s melounovým sirupem

Grilovaný hermelín s melounovým sirupem

Hodnoceno: 2x
Grilovaný hermelín s přelivem z melounového sirupu a hruškovým salátem udělá radost při víkendovém obědě nebo zahradním grilování. Salát a melounový přeliv si můžete jednoduše připravit dopředu. Stačí pak jen ogrilovat hermelín – a podávat jídlo, které skvěle chutná a krásně vypadá.
do 30 minut
1 porce

reklama

Postup

  1. Rozpalte troubu na horkovzduch na zhruba 150 °C.
  2. Mezitím si připravte hrušku. Nakrájejte ji na tenké plátky, pokapejte olivovým olejem a posypte zhruba jednou lžící třtinového cukru.
  3. Vložte na 10 minut do rozpálené trouby.
  4. Na sirup z melounu si do menšího rendlíku vložte všechen nakrájený meloun, čtyři lžíce cukru a kůru z jednoho citronu.
  5. Vymačkejte i celý zbytek citronu, aby rozvar získal ostřejší chuť.
  6. Vařte, dokud se nevytvoří sirup, který obalí meloun a kůru.
  7. Hermelín ogrilujte na kontaktním grilu.
  8. Salát podávejte s krásně oglazovanou hruškou, zakápnutý olivovým olejem a k tomu grilovaný hermelín politý rozvarem z melounu. 
Grilovaný hermelín s melounovým sirupem
Autor: se souhlasem Nej melouny Grilovaný hermelín s melounovým sirupem

reklama