Suroviny
- meloun (bezpeckový meloun Bouquet) 150 g
- maliny 200 g
- kukuřice (předvařená ) 2 ks
- listový špenát 3 hrsti
- slunečnicová semínka 1 lžíce
- olej (na opečení kukuřice)
Zálivka
- olivový olej 4 lžíce
- med 2 lžičky
- limetková šťáva 1 lžíce
- česnek 1/2 stroužku
- červené chilli papričky 1/4 ks
Postup přípravy
- Nejdříve si připravte kukuřici. Okrájejte klasy a odkrojené kusy dejte na rozpálenou pánev a opečte z obou stran.
- Do hlubšího talíře vložte špenát, maliny, meloun a kukuřici. Posypte slunečnicovými semínky.
- Poté si připravte zálivku. Papričku zbavte semínek a nasekejte ji na malé kousky.
- Česnek oloupejte a prolisujte. Smíchejte s ostatními surovinami.
- Zálivku nalijte na salát a lehce promíchejte.
TIP: Pokud chcete, můžete do salátu přidat i trochu sušené šunky a část klasického melounu vyměnit za oranžový.