Luxusní salát z melounu cantaloupe s prosciuttem a fetou

Moje hodnocení
6x

Žlutý meloun cantaloupe a sušená šunka spolu tvoří osvědčený tandem. Běžně se podávají jako jednohubky – kousek melounu obalený prosciuttem. Zkuste tuto kombinaci povznést na vyšší level a přidejte k nim štiplavou rukolu, výraznou fetu a lahodný bazalkový dresink. Perfektní jako romantická letní večeře nebo efektní příloha na garden párty.

4 porce
20 minut
středomořská

Dresink

Salát

Postup přípravy

  1. Připravte dresink: Všechny přísady smíchejte a protřepejte ve sklenici nebo metličkou v misce, dokud se nevytvoří emulze.
  2. Meloun oloupejte, zbavte semínek a dužinu nakrájejte na kousky velikosti sousta. Promíchejte je spolu s rukolou nebo směsí listových salátů a dresinkem.
  3. Naaranžujte na talíře nebo na velkou mísu. Navrch natrhejte plátky prosciutta a nadrobte na větší kousky sýr feta.
PRIMA TIP: Kromě cantaloupe melounu můžete použít i zralý medový meloun, mango nebo sladké měkké broskve. Salát můžete také dochutit 2–3 lžícemi balzamikové redukce.

Chcete raději osvědčenou klasiku? Připravte tradiční řecký salát s fetou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty