Dresink
- extra virgin olivový olej 1/3 šálku
- balzamikový ocet (bílý) 1/4 šálku
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- bazalka (nasekané lístky) 1 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Salát
- meloun Cantaloupe (malý) 1 ks
- prosciutto crudo (tenké plátky) 150 g
- feta 100 g
- bazalka (nasekané lístky) 1–2 lžíce
- rukola (nebo směs salátových listů) 100 g
Postup přípravy
- Připravte dresink: Všechny přísady smíchejte a protřepejte ve sklenici nebo metličkou v misce, dokud se nevytvoří emulze.
- Meloun oloupejte, zbavte semínek a dužinu nakrájejte na kousky velikosti sousta. Promíchejte je spolu s rukolou nebo směsí listových salátů a dresinkem.
- Naaranžujte na talíře nebo na velkou mísu. Navrch natrhejte plátky prosciutta a nadrobte na větší kousky sýr feta.
PRIMA TIP: Kromě cantaloupe melounu můžete použít i zralý medový meloun, mango nebo sladké měkké broskve. Salát můžete také dochutit 2–3 lžícemi balzamikové redukce.
Luxusní salát z melounu cantaloupe s prosciuttem a fetou Zdroj: iStock
Chcete raději osvědčenou klasiku? Připravte tradiční řecký salát s fetou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE