Suroviny
- tuňák (steaky z čerstvého tuňáka) 2x 200 g
- vařené brambory 100 g
- fazolky (spařené zelené fazolky) 100 g
- červená cibule (spařená ) 50 g
- černé olivy 50 g
- rajčata 1 ks
- ančovička (v oleji) 1 filátko
- hladkolistá petržel 1 hrst
- bazalka (čerstvá ) 1 hrst
- křepelčí vejce (uvařená ) 2 ks
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Francouzský dresink
- hořčice 3 lžíce
- bílý vinný ocet 1 lžíce
- olivový olej 1 lžíce
- slunečnicový olej 1 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Francouzský dresink: Do misky dejte hořčici, sůl a pepř. Zakápněte octem a za pomocí metličky zašlehejte oba oleje.
- Brambory nakrájejte na kostičky. K nim přidejte na nudličky nakrájené fazolové lusky, vypeckované černé olivy, spařenou červenou cibuli, najemno nasekanou ančovičku a překrájené rajče. Zasypejte nasekanou petrželkou a bazalkou. Těsně před podávaním promíchejte s dresinkem. Dejte na talíř a navrch položte rozkrojené křepelčí vajíčko.
- Do hmoždíře dejte černý a bílý pepř a kuličky podrťte. Steaky z tuňáka osolte a bohatě obalte v nadrceném pepři. Gril rozpalte na 200–220 °C. Tuňáka krátce opečte maximálně 2 minuty z každé strany. Steaky nakrájejte na plátky a položte na připravený salátek.
Grilovaný tuňák v pepřové krustě se salátem Niçoise podle Pohlreicha 2 Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Grilovaný tuňák v pepřové krustě se salátem Niçoise podle Pohlreicha 3 Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Grilovaný tuňák v pepřové krustě se salátem Niçoise podle Pohlreicha 4 Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci: