zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Bramborový salát s fazolovými lusky, čekankou a opečenou slaninou
Autor: Darina Křivánková Bramborový salát s fazolovými lusky, čekankou a opečenou slaninou

Bramborový salát s fazolovými lusky, čekankou a opečenou slaninou

Hodnoceno: 0x
Ideální podzimní salát, který je zčásti teplý a směle ho můžete servírovat jako hlavní jídlo – obsahuje totiž spoustu sacharidů i bílkovin a díky tomu krásně zasytí. A zaručeně si na něm pochutnáte!
do 30 minut
5 porcí

Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!

reklama

Suroviny (5 porcí)

Servírování:

Postup

  1. Vejce uvařte natvrdo, vychlaďte a oloupejte. Brambory uvařte v osolené vodě. Jakmile budou téměř hotové, podle velikosti to zabere 10 až 15 minut, vodu slijte a nechte je pod pokličkou dojít. Oloupejte je hned, jak to půjde. Lusky vhoďte do vroucí vody, 30 sekund je povařte a rychle zase zchlaďte ve studené vodě. Zůstanou krásně zelené.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo a olej, přihoďte na kostičky nakrájenou slaninu a při střední teplotě ji opečte do nazlátlé barvy – zabere vám to asi 2 minuty. Přidejte jemně nasekanou cibuli a nechte ji zesklovatět další 3 minuty. Přilijte ocet a počkejte, až se zčásti odpaří. Díky octu se uvolní přípečky ze dna pánve. Přidejte brambory, větší překrájejte, menší nechte vcelku. Vše dobře osolte, opepřete a prohřejte. Nakonec do pánve přidejte uvařené fazolky, opatrně vše promíchejte a dochuťte solí a pepřem nebo octem.
  3. Z čekanky odkrojte spodní část, listy naskládejte na podnos a přidejte také polníček. Ve středu talíře nechte volné místo, do kterého teď přistane teplá směs z pánve.
  4. Z medu, oleje, hořčice a octa vymíchejte dresink a zalijte jím celý salát. Osolte ho a opepřete. Salát dozdobte překrájenými vejci a dokřupava opečenými kousky slaniny.

Bramborový salát s fazolovými lusky, čekankou a opečenou slaninou Foto: Bramborový salát s fazolovými lusky, čekankou a opečenou slaninou; foto: Darina Křivánková

reklama