Suroviny
- kuřecí stehno (horní a spodní zvlášť) 1 kg
- máslo 20 g
- cibule
- česnek
- směs zeleniny (na drobné kostičky; mrkev, celer, petržel) 800 g
- sušené chilli 1 špetka
- rajčatový protlak 80 g
- červený vinný ocet (např. Bzenecký ocet) 200 ml
- bobkový list 3–4 ks
- sůl
- pepř
- hladkolistá petržel
Postup přípravy:
- Kuřecí maso osolte a opepřete ze všech stran a na másle opečte v hlubokém kastrolu také ze všech stran.
- Takto připravené maso vyndejte a dejte stranou. Ve výpeku z masa nechte zpěnit nasekanou cibuli a česnek, přidejte kořenovou zeleninu a společně opékejte dozlatova.
- Na závěr vmíchejte protlak a chilli a nechte probublat. Maso vraťte k zelenině, zalijte octem, dolijte vodou, aby vše bylo ponořené, osolte, přidejte bobkový list a dejte péct přikryté pokličkou do trouby předehřáté na 200 °C na asi 40 minut.
- Potom odklopte a dopečte dozlatova asi dalších 20 minut. Servírujte nejlépe s širokými těstovinami a posypané nasekanou petrželí.
A co takové kuře na paprice? Máte rádi? Vyzkoušet ho můžete podle videoreceptu:
Kompletní recept najdete ZDE
Nebo tu máme další recepty s kuřetem: