S vášní pro jídlo

Francouzské kuře pečené na kořenové zelenině s octem

Moje hodnocení
1x

Kuře na miliontý způsob? Rozhodně! Protože každá další chuťová kombinace v rukávu se hodí. Tentokrát je kuřecí maso pečené na kořenové zelenině a podlité octem. Díky němu zůstane kuřecí maso obzvlášť šťavnaté a měkké, kyselost během pečení lehce zmizí, ale jídlo zůstane stále příjemně pikantní.

4 porce
90 minut
francouzská

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Kuřecí maso osolte a opepřete ze všech stran a na másle opečte v hlubokém kastrolu také ze všech stran.
  2. Takto připravené maso vyndejte a dejte stranou. Ve výpeku z masa nechte zpěnit nasekanou cibuli a česnek, přidejte kořenovou zeleninu a společně opékejte dozlatova.
  3. Na závěr vmíchejte protlak a chilli a nechte probublat. Maso vraťte k zelenině, zalijte octem, dolijte vodou, aby vše bylo ponořené, osolte, přidejte bobkový list a dejte péct přikryté pokličkou do trouby předehřáté na 200 °C na asi 40 minut.
  4. Potom odklopte a dopečte dozlatova asi dalších 20 minut. Servírujte nejlépe s širokými těstovinami a posypané nasekanou petrželí.

A co takové kuře na paprice? Máte rádi? Vyzkoušet ho můžete podle videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE

Nebo tu máme další recepty s kuřetem:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty