Suroviny
- kuřecí maso 400 g
- brambory 300 g
- anglická slanina 200 g
- salátové listy 300 g
- zelené fazolky (vařené) 100 g
- cherry rajčata 100 g
- vejce 4 ks
- kukuřičný klas (vařený) 1 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- olivový olej
- jablečný ocet
Postup přípravy
- Uvařte brambory a vejce v osolené vodě a nechte je vychladnout.
- Kuřecí maso osolte a opepřete a na troše oleje pomalu orestujte, až bude maso propečené. Případně můžete použít zbytek uvařeného, pečeného nebo grilovaného kuřete.
- Opečte dozlatova slaninu, uvařené brambory a kukuřici.
- Smíchejte salátové listy, rajčata a uvařené fazolky, dochuťte solí, octem a olejem.
- Navrch salátu přidejte oloupané vejce, opečenou slaninu, brambory, kukuřici a kuřecí maso.
PRIMA TIP: Víte, jak nejlépe uvařit vajíčka? 5 minut vařte pro vajíčka naměkko, 7 minut pro vajíčka nahniličko (doporučujeme na salát) a 10 minut pro vajíčka natvrdo.
Při přípravě jakéhokoli pokrmu je klíčové začít s kvalitními surovinami. Kuřecí maso není výjimkou. Mějte na paměti, že nejen chuť, ale i kvalita masa závisí na původu. Kvalitní produkty poznáte třeba podle log značek na obalech, jako jsou Klasa, Regionální potravina nebo BIO. Investice do kvalitního masa se vám jistě vyplatí.
Vyzkoušejte také recept na pravý a původní salát Caesar, který můžete doplnit kuřecím masem. Nechte se vést návodným videoreceptem
Kompletní recept najdete ZDE