Akademie kvality

Sytý farmářský salát s kousky kuřete, bramborami a vejcem

Moje hodnocení
2x

Farmářský salát je skvělou volbou po celý rok – nabízí kombinaci zdravého a lahodného jídla, které nejen potěší, ale díky vyvážené receptuře i zasytí. Zelenina, kuřecí maso a další ingredience v tomto salátu totiž vytváří harmonický celek, který je bohatý na vitamíny, minerály a vlákninu.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Uvařte brambory a vejce v osolené vodě a nechte je vychladnout.
  2. Kuřecí maso osolte a opepřete a na troše oleje pomalu orestujte, až bude maso propečené. Případně můžete použít zbytek uvařeného, pečeného nebo grilovaného kuřete.
  3. Opečte dozlatova slaninu, uvařené brambory a kukuřici.
  4. Smíchejte salátové listy, rajčata a uvařené fazolky, dochuťte solí, octem a olejem.
  5. Navrch salátu přidejte oloupané vejce, opečenou slaninu, brambory, kukuřici a kuřecí maso.
PRIMA TIP: Víte, jak nejlépe uvařit vajíčka? 5 minut vařte pro vajíčka naměkko, 7 minut pro vajíčka nahniličko (doporučujeme na salát) a 10 minut pro vajíčka natvrdo.

Při přípravě jakéhokoli pokrmu je klíčové začít s kvalitními surovinami. Kuřecí maso není výjimkou. Mějte na paměti, že nejen chuť, ale i kvalita masa závisí na původu. Kvalitní produkty poznáte třeba podle log značek na obalech, jako jsou Klasa, Regionální potravina nebo BIO. Investice do kvalitního masa se vám jistě vyplatí.

Vyzkoušejte také recept na pravý a původní salát Caesar, který můžete doplnit kuřecím masem. Nechte se vést návodným videoreceptem

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty