Jíme zdravě za pár korun

Skromně a chutně: Kuřecí prsa s hráškovým pyré

Moje hodnocení
1x

Hráškové pyré s mátovým nádechem milují Britové k jehněčí pečeni i smažené rybě, ale skvěle chutná i k bílému kuřecímu masu. Jemné plátky se nevysuší, pokud je zprudka orestujete z obou stran a necháte dopéct v troubě. Mezitím připravíte hráškové pyré a teplou večeři servírujete dřív, než si děti napíší úkoly.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Maso omyjte, osušte papírovou utěrkou, osolte a opepřete. V pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej a na středním stupni opékejte maso 2 až 3 minuty z každé strany. Pak pánev přesuňte do předehřáté trouby a pečte ho 10 minut.
  2. Mezitím připravte hráškové pyré. Hrášek vsypte do většího hrnce, zalijte vodou, osolte, přiveďte k varu a vařte na středním stupni 3 až 5 minut doměkka, ale ne déle, aby se hrášek nerozvařil. Mléko zahřejte, aby bylo vlažné.
  3. Uvařený hrášek sceďte, otrhejte k němu lístky máty, zalijte ho vlažným mlékem a rozmixujte tyčovým mixérem na jemné pyré. Dochuťte solí a pepřem.
  4. Upečená kuřecí prsa vytáhněte z trouby, nechte 2 minuty odpočinout a nakrájejte je na plátky. Podávejte s hráškovým pyré.
PRIMA TIP: Za cukrový hrášek se označují měkké, šťavnaté hráškové lusky s nedozrálými semínky, které se jedí vcelku. Někdy je najdete i pod označením mangetout (z francouzského překladu jí se celé). Na jaře a v létě použijte čerstvé lusky, mimo sezonu mražené nebo i mražené kuličky hrášku. Kuřecí prsa s hráškovým pyré můžete podávat i se skrojkem citronu.

Vyzkoušejte také recept na domácí tortilly s restovaným kuřecím masem a zeleninou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jíme zdravě za pár korun

Kolektiv autorů Jíme zdravě za pár korun

Neúnavný kolektiv autorů přichází s další praktickou příručkou, tentokrát s recepty na více než 90 zdravých a výživných jídel včetně tipů, jak při vaření a nákupech ušetřit, abychom parafrázovali podtitulek. Ovšem uvedená jídla šetří sice peněženku, ale ne chuťové pohárky, ty si opravdu přijdou na své! Najdete tu užitečné tipy, co a jak nakupovat, šetřit energie i čas, využít i suroviny, které už jsou za zenitem a naučit se neplýtvat. Přehledné kategorie, kde najdete i tipy na případné alternativy surovin, nápady na zmrazení, výživové parametry. Prostě kuchařka, která drží prst na tepu i tempu doby.


Přečtěte si také

Recepty