Suroviny
- kuřecí prsa 2 ks (cca po 190 g)
- řepkový olej 2 lžíce
- mražený hrášek 700 g
- voda 700 ml
- Polotučné mléko 270 ml
- máta (čerstvé lístky) 1,5 hrsti
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Maso omyjte, osušte papírovou utěrkou, osolte a opepřete. V pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej a na středním stupni opékejte maso 2 až 3 minuty z každé strany. Pak pánev přesuňte do předehřáté trouby a pečte ho 10 minut.
- Mezitím připravte hráškové pyré. Hrášek vsypte do většího hrnce, zalijte vodou, osolte, přiveďte k varu a vařte na středním stupni 3 až 5 minut doměkka, ale ne déle, aby se hrášek nerozvařil. Mléko zahřejte, aby bylo vlažné.
- Uvařený hrášek sceďte, otrhejte k němu lístky máty, zalijte ho vlažným mlékem a rozmixujte tyčovým mixérem na jemné pyré. Dochuťte solí a pepřem.
- Upečená kuřecí prsa vytáhněte z trouby, nechte 2 minuty odpočinout a nakrájejte je na plátky. Podávejte s hráškovým pyré.
PRIMA TIP: Za cukrový hrášek se označují měkké, šťavnaté hráškové lusky s nedozrálými semínky, které se jedí vcelku. Někdy je najdete i pod označením mangetout (z francouzského překladu jí se celé). Na jaře a v létě použijte čerstvé lusky, mimo sezonu mražené nebo i mražené kuličky hrášku. Kuřecí prsa s hráškovým pyré můžete podávat i se skrojkem citronu.
Vyzkoušejte také recept na domácí tortilly s restovaným kuřecím masem a zeleninou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE